Nem lesz radar a Tubesen

2010. július 16. 13:27

Nem épül lokátor a Tubesen a Honvédelmi Minisztérium döntése szerint. A pécsi városvezetés közleményében saját civil ellenálló polgárait dicsérte az építkezési botrány sikeres befejezéséért.

2010. július 16. 13:27

A Honvédelmi Minisztérium (HM) megszüntette a Tubesre tervezett radarállomás építésügyi hatósági eljárását – közölte a pécsi polgármesteri kabinetiroda pénteken az MTI-vel. A minisztérium immár hivatalosan letett arról, hogy a vitatott NATO-radart Pécsett, a Tubesen építsék fel.

A városvezetés is közleményt adott ki, melyben megköszönte minden olyan pécsi polgárnak munkáját, akik az elmúlt években időt, energiát nem kímélve dolgoztak azon, hogy megakadályozzák a katonai radar építését. „Örülünk annak, hogy az új kormány nyíltan támogatja Pécset és a pécsieket, és meghallgatja a pécsiek szavát” – írták.

A háromdimenziós lokátor szakmai helyszínéül 2006-ban választotta a NATO, azonban a város nem akarta befogadni a létesítményt. Tiltó intézkedéseket tettek és határozatokat hoztak, melyeket az Alkotmánybíróság utólag az alaptörvénnyel ellentétesnek talált. Páva Zsolt polgármester ezután lezáratta az építkezés helyszínére vezető utat, és bejelentette: megakadályozzák a hegyre tervezett katonai radarállomás építését.

A Legfelsőbb Bíróság végül idén március 17-én utasította a Honvédelmi Minisztérium építési hatósági osztályát új eljárás indítására az ügyben.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mefisto
2010. július 17. 00:10
Hipphipphuurrrá. ... És a radart hova tesszük?
sergei
2010. július 16. 15:14
Végre! Fantasztikus hír! A pécsiek előtt pedig le a kalappal, akik hatalmas ellenszélben, évekig harcoltak a Tubesért - sikerrel! Éljen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!