Gyurcsány nem akart visszavonulni

2010. szeptember 08. 19:28

Nem akart visszavonulni 2006 őszén miniszterelnökként Gyurcsány Ferenc és óva intette a rendőrséget a demonstratív biztonsági intézkedésektől. Az ex-kormányfő ugyanakkor elvárta, hogy jogsértés esetén kellő erőt és határozottságot mutassanak - derül ki egy rendőrségi vezetői értekezletről készült jegyzőkönyvből, melyet az elmúlt nyolc év jogsértéseit vizsgáló albizottság ülésén ismertettek.

2010. szeptember 08. 19:28

Egy rendőrségi vezetői értekezletről készült jegyzőkönyvet ismertettek a Köztársasági Őrezred volt parancsnokának meghallgatásán a parlament 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló albizottságában. Szabó Ferenc először megdöbbent az MTV-székház ostromának napján készült jegyzőkönyvön, ám később emlékezett rá, hogy a miniszterelnöktől aznap reggel hallottakat tolmácsolta az országos rendőri vezetőknek.

A vezérőrnagy a jegyzőkönyv szerint akkor így summázta a kialakult helyzetet a rendőri vezetőknek: „Tehát a dolog lényege az, hogy ahogy itt beszéltünk róla, kellő toleranciával, annak minősítve, ami, de amikor kell, akkor kellő határozottsággal lépjen fel a rendőrség. Erről váltottunk néhány szót reggel elutazása előtt a miniszterelnökkel és tulajdonképpen ez valószínű egyeztetett álláspont volt az igazságügyi miniszterrel, de azért a rendőrségnek ha kell, erőt is kell tudni mutatni. Ez nagyon lényeges.

Gyurcsány nem akart visszavonulni

Szabó Ferenc aznap, a délutáni órákban tartott rendőrségi vezetői értekezleten a azt mondta: „a ma 17 órás frakcióülés, az MSZP frakcióülése arról szól, hogy megkeressék azokat a módszereket, hogy hogyan lehet ezt a kialakult helyzetet politikai eszközökkel kezelni. Mindenképpen az a törekvés, hogy nem rendészeti, hanem politikai eszközökkel kívánják ezeket kezelni. A miniszterelnök is abszolút ennek a híve, és ezért óva intett bennünket attól, hogy itt valami demonstratív biztonsági intézkedéseket vezessünk be akár a személyvédelem területén, akár a rezidenciák biztonsága területén”.

A miniszterelnök most azt az álláspontot képviseli, hogy ő nem akar visszavonulni, nem akar olyan látszatot kelteni, mintha most félne, hiszen meg van győződve, hogy jót akar, jó irányt akar, csak szerencsétlent felturbósította ez a kijátszás.” - fogalmazott a jegyzőkönyv tanúsága szerint Szabó Ferenc. A fideszes Révész Máriusz szerint megállapítható, hogy a politika beavatkozott a rendőrség munkájába. Az pedig alkotmányellenes, hogy egy párt a hatalmat közvetlenül gyakorolja, befolyásolja a rendőrséget. Gaudi-Nagy Tamás, a testület jobbikos alelnöke hasonlóan vélekedett, Szabó Ferenc 2006-os tevékenységét pedig „politikai komisszári” szerepnek minősítette.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2010. szeptember 09. 10:19
Gyurcsány maga vallotta be, hogy ő és a bolsevikok hazudtak reggel, délben, este, és éjjel, ahogy szokták mindig is, tehát ez a gyurcsányi kijelentés nem volt ujdoság, mert ők már ilyenek.
trust
2010. szeptember 09. 08:01
Hogy Gyurcsány nem akart visszavonulni, ki a fenét érdekli, ezen már túl vagyunk, szerencsére. Legalábbis a mi szerencsénkre. Hogy berezelt, az is biztos, mert nem véletlenül küldte a rendőrséget a nép nyakára. Ráadásul teljesen analfabéta módon rendelkezett, mert ha nem igy tett volna, nem lett volna ekkora cirkusz, de még ehhez is hülye volt.
gillag74
2010. szeptember 09. 06:30
Tehát meg sem próbált visszavonulni a böszme.Ez a legjobb bizonyíték arra,hogy a bizalmatlansági indítvány,amit saját maga ellen indított:színjáték volt!Pedig akkoriban megpróbálták nagyon komolyan tálalni azt a közvélemény előtt!
bmucsai
2010. szeptember 09. 04:29
Azért az MTV elnökét is meghallgatnám, miért kellett provokálni a tömeget? Miért nem olvasták be az "írást"? Ebben a beosztásban ilyen hülye nem lehet! Szándékosan csinálta! Jelzés az erőszak elindítására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!