MSZP: Munkásellenes a kormány

2010. december 21. 13:32

Török Zsolt szerint a kormány magának és támogatóinak, talpnyalóinak mindent megad, a dolgozóknak semmit. Hozzátette: ez ellen tiltakozni azonban nem lehet, mert korlátozzák a sztrájkjogot.

2010. december 21. 13:32

Török Zsolt a sztrájkjog korlátozása kapcsán írt közleménye szerint a „Nemzeti Átverés Kormánya”  a szólásszabadság korlátozása, a demokrácia lábbal tiprása és a nyugdíjpénztártagok kifosztása után a dolgozók utolsó jogosítványait is elveszi. „Ha létezik munkásellenes kormányprogram, akkor a Fidesz-KDNP-kormányé az. Sőt, most már azt is elveszi tőlük, hogy ez ellen tiltakozhassanak” - fogalmazott a szocialista szóvivő.

Az MSZP közleménye felsorolja, véleményük szerint melyek azok a döntések, amelyek a dolgozókat hátrányosan érinti. „Maguknak és gazdag támogatóiknak, talpnyalóiknak mindent, a dolgozóknak semmit. Mindez ellen viszont tiltakozni nem lehet majd, mert korlátozzák a sztrájkjogot. Ez a Fidesz demokráciája” - zárul a Török Zsolt által jegyzett szocialista közlemény.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Görbe Tükör
2010. december 21. 19:28
Malacfejnek igaza van. Az osztályharc folytatódik. Csak segíteni kell nekik átfogalmazni az ideológiát. A munkás szót joggal dobták ki az MSZ(M)P-ből. XIX századi értelemben vett munkásosztály már nincsen. Akinek versenyszfárabeli munkahelye van azt már nem nagyon lehet hülyíteni a marxista ideológiával. Új célközönség kellett. Ezek a járadékosok és az állami alkalmazottak. A dolog szépsége, hogy kizsákmányolás is van, csak most az új közönségük zsákmányolja ki az aktív dolgozókat. A nagytőkével való kokettálásra pedig egyszerű a magyarázat. Gazdasági érdekeltségei egy hithű marxista potentátnak is vannak. Mivel a (vállalkozó, vagy alkalmazott) középosztályt, a szakmunkásokat és a gazdákat kikáltották osztályellenségnek, a járadékosokkal pedig nem lehet üzletelni, marad a nagytőke. Ez azért is hasznos, mert így nem kell sok kis köcsög önállóan gondolkodó dolgozó ember igényei szerint jó gazdaságpolitikát folytatni és így szerezni szavazatot. A nagytőkével egyedi üzleteket lehet kötni, ami a legfelső szintről is jól menedzselhető. A járadékosok megkapják az alamizsnájukat így biztosított a szavazóbázis. Szerencse, hogy erre nem maradt elegendő pénz, így megbuktak. Az kevésbé szerencsés, hogy gazdaságilag beledöglöttünk. Hogy tetszik az új marxizmus?
gentry
2010. december 21. 17:11
A sztrájkjog korlátozása az a lépés, amivel maximálisan egyetértek! Már jóval korábban meg kellett volna lépni ezt! Felháborítónak tartom, hogy állami/önkormányzati tulajdonú cégek alkalmazottjai minden sz.rért sztrájkkal fenyegetőznek. Én világ életemben a versenyszférában dolgoztam, és ha valami nem tetszett, akkor elkezdtem másik munkahelyet keresni, mint mindenki más, aki nem állami/önkormányzati cégnél van. És ez a normális szerintem...
balbako_
2010. december 21. 15:25
Azért kell ám pofabőr egy ilyen nyilatkozathoz, mert az MSZMP - ből először a munkást dobták ki képletesen egy betűvel, később 12 év neoliberális gazdaságpolitikával, a szakszervezetek vezetőinek megvásárlásával és kiherélésével.
gyula
2010. december 21. 14:15
" Munkásellenes a kormány " .... mondja ezt a " munkásbarát " mszp , aki körömszakadtáig védte a bankokat és a multikat az adóztatásuk ellen .....ész megáll , bazmeg ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!