Nem az országzászló miatt zár be a ZP

2011. május 20. 17:01

Cáfolta az újbudai önkormányzat azokat a híreszteléseket, ami szerint a tervezett országzászló miatt kell bezárnia a ZP-nek és Rio-nak. A hivatal közlése szerint a képviselő-testület az özönlő lakossági panaszok miatt döntött a szórakozóhelyek bezárása mellett.

2011. május 20. 17:01

Lakossági panaszok miatt zárja be a XI. kerületi önkormányzat a Zöld Pardont (ZP) és a Café del Riót. „Az önkormányzat képviselő-testülete a szórakozóhelyek megnyitása óta özönlő lakossági panaszok alapján döntött a bezárás mellett” - közölte a hivatal. Egyben cáfolták azokat a híreket, melyek szerint az országzászló miatt zárnák be a szórakozóhelyeket. A Petőfi híd budai hídfőjének rendezése a költözést követően kiemelt feladat. A testület pedig úgy döntött, hogy a parkosítási munkálatokkal együtt országzászlót is állít a területen. Ez azonban nem oka a szórakozóhelyek bezárásának - írják.

Az április 22-én hozott képviselő-testületi döntés értelmében mindkét szórakozóhelynek be kell zárnia, és október 31-ig át kell adniuk a területet az önkormányzatnak. Hozzátették: Újbuda polgármestere nem rendelkezik mérlegelési jogkörrel az ügyben, nem dönthet szimpátia alapján. Amennyiben viszont a szórakozóhelyek üzemeltetői találnak a lakóövezetektől távol eső helyen alkalmas területet, akkor segíteni fogják a ZP és RIO újranyitását. A közleményben megemlítik, hogy Hoffmann Tamás polgármester a napokban személyes találkozón is tájékoztatja majd Tarlós István főpolgármestert az ügy részleteiről.

Tarlós egyébként egy más témában tartott pénteki sajtótájékoztatóján kérdésre elmondta, informálódott a ZP ügyében, és ennek alapján azt egy „nagyon szabályosan működő”, színvonalas programokat adó, az ifjúság tízezrei által látogatott szórakozóhelynek tartja, ahová a fiatalabbakat úgynevezett szülői kártyával engedik be. Jelezte azt is: a szórakozóhely közelében egyetemi épületek vannak, nem pedig lakások. Saját, előző nap ismertetett véleményét megismételve azt mondta: apolitikusnak tartja a szórakozóhely bezárását, nem tanácsolja a XI. kerületnek, hogy ezt megtegye.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GY. F.űegér
2011. május 22. 13:11
Remélem, most már az utolsó akadály is elhárult a kommunizmus felépítése elől, és a dugást nem tiltják be.
Szaki
2011. május 22. 07:21
Tényleg nincs jó helyen a zp mivel ez a terület közpark. Tudnám javasolni az ifipark újranyitását.Kb. 25 évig működött mióta bezárták romlik pusztul a sok hülye politikus meg 20 éve arról ugat ,hogy mit kéne ott csinálni .Mi meg nézzük a romokat.
MacPhisto
2011. május 21. 11:25
Cégjegyzékben megnézheted, ki a tulajdonos. http://index.hu/belfold/2011/02/03/a_zold_pardontol_nem_kerhetnek_tobb_penzt/ Kiderült, hogy nem terjeszkedett túl...de jó mantrázni a hülyeséget gondolom...
aetius
2011. május 21. 09:23
1. Aranyos, hogy azt a ZP-t kezdi el most mindenki védeni, amelyet a maffia üzemeltet. Aki pesti, az pontosan tudja, hogy ki.... 2. A ZP engedély nélkül túlterjeszkedett. Ez a botrány. A helyieket pedig igenis zavarja a zaj, kosz, no meg a hányás kupacok... mert a fiatalság, amikor elindul hazafele, szépen szét is bassza a környéket... 3. Még anno a Zp és a Rio miatt hozták azt a rendeletet, hogy ne lehessen egyik boltban se este piát venni. Ergo mindenképpen ezekre a helyekre kellett beugranod.... 4. Szóval bontsuk le, de! A Rio helyére a múzeumot támogatom, de a Zp helyére az országzászlót nem. A szétcsúszott kis tinik még rajta állnának bosszút, nap mint nap. Inkább csináljanak egy kis parkocskát belőle. Benne egy kutyafuttatóval a kutyásoknak stb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!