Országzászló lesz a Zöld Pardon helyén

2011. május 12. 14:01

A Petőfi híd budai hídfőjének déli lehajtójánál Országzászlót állít az önkormányzat. Októberben a Riónak és a Zöld Pardonnak is vissza kell szolgáltatnia a két parkrészt.

2011. május 12. 14:01

Az alkotmány hatályba lépésének emlékhelyét alakítják ki a Zöld Pardon jelenlegi területén a Goldmann György téren - így döntött az újbudai képviselőtestület. A Petőfi híd budai hídfőjének déli lehajtójánál 2012. január 1-jére Országzászlót állít az önkormányzat. A zászlóállítás részletes terveit Hoffmann Tamás polgármesternek a májusban kell a testület elé terjeszteni.

A beruházás célja, hogy véglegesen pontot tegyenek a hídnál tíz éve üzemelő Zöld Pardon és a Cafe del Rio történetének végére. A két szórakozóhelynek októberben kell visszaszolgáltatnia a két parkrészt.

A ZP és a Rio bérleti szerződése már tavaly év végén lejárt, ám a kerület vezetése csupán a tavaszi idénynyitó napján, április 21-én hagyta jóvá, hogy idén is kinyithassanak.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aldo Raine hadnagy
2011. május 13. 13:52
...és a fideszes idiotizmus nem áll meg.Ma Tarlós kitalálta,hogy a Vidámparkot tünteti el. "Tarlós az átadást azzal indokolta, hogy a vidámparknak szerinte nem a jelenlegi területen van a helye" Valóban,a Vidámpark,illetve az elődje még csak az 1800-as évek óta van a Városligetben.Biztos azért,mert nem ott van a helye.A 90 éves,szinte egyedülálló faszerkezetes hullámvasúttal pl. mi lesz?Rendben,eléggé elgagyisodott a hely,de fejleszteni lehetne,nem pedig megint eltüntetni valamit.
Diemond
2011. május 13. 13:30
Kiváló ötlet oda egy ilyen parkot építeni... Én az ELTE lágymányosi campusára járok, annál kihaltabb hely kevés van a városban, gyakorlatilag nagy füves/mocsaras placcokon és random módon elhelyezett fákon kívül semmi nincsen ott, de így legalább gazdagodunk egy újabbal. Nehogy valami olyat rakjanak oda - ha már a ZP-t megszüntetik - amit valami értelmesre is lehet használni. Ráadásul hol máshol lehetne egy ilyen országzászlót elhelyezni, mint egy olyan helyre, melyet a Dunától négy + 2 sáv választ el, mellette a hídon újabb négy sáv plusz egy villamosvonal van, valamint körülfogja egy lehajtó - ergó élő ember nem jár arra, mert MINEK. Arról nem is beszélve, hogy a Petőfi híd lassan már életveszélyes, rohad szét az egész, így esélyes, hogy 1-2 éven belül a gyönyörűen elkészített Fidesz-emlékpark építési területté formálódik majd át.
szpal
2011. május 13. 10:36
"A budai Duna-parton amúgy van már országzászló. 2006-ban az 1956-os forradalom emlékére állítottak egy 46 méter magas zászlót néhány híddal feljebb, Óbudán. Ha Önnek tudomása van arról, hogy környezetében az új alkotmány hatálybalépésével kapcsolatos ünnepség, beruházás készül, kérjük jelezze az [email protected] címen. " : ))))
szpal
2011. május 13. 10:33
Az országzászlót a Szabadság téren kellene helyreállítani, a szovjet szörnyemlék eltávolításával egyidejűleg. A Rio, ZP maradhatna, a csaló szerződések felmondásával, újak kötésével. Ha tényleg zavarja a lakókat, akkor nem. Bár, mintha az új alkotmány nem garantálná az egészséges környezethez való jogot...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!