Rengeteg munkalehetőség Ausztriában

2011. május 09. 11:51

Osztrák munkaerőpiaci felmérések szerint egy-két éven belül 24 ezer munkavállaló jelenhet meg a munkaerőpiac megnyitása után - írja a Népszabadság.

2011. május 09. 11:51

Az új kelet-európai munkavállalók elsősorban az építőipar, a kiskereskedelem, a vendéglátás, a szolgáltatások és az egészségügy területén helyezkedhetnek majd el. Az osztrákok a következő egy-két évben további 70 ezer munkavállalóra számítanak Magyarországról, Csehországból és Szlovákiából összesen. Ebből 32 ezer lehet cseh munkavállaló, 24 ezer magyar és 14 ezer szlovák. A magyar munkavállalók számára Bécs, Burgenland és Alsó-Ausztria a legnépszerűbb tartományok. Burgenlandban már minden tizedik munkavállaló magyar és arányuk tovább növekszik.

A munkanélküliségi ráta Ausztriában 4,3 százalék, ami Luxemburg és Hollandia mellett a legkedvezőbb adat az Európai Unióban. 2011-ben 52 ezer új munkahelyet teremtenek, az előrejelzések szerint ennek mintegy fele jut a Magyarországról, Csehországból és Szlovákiából érkezőknek. Az osztrák munkaerő-piaci nyitás így nem jár negatív következményekkel az osztrák munkavállalókra, az újonnan érkezettek nem szorítják ki őket - írja a Népszabadság.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rudolf János
2011. május 10. 05:47
Az éhezés elől Horthy alatt is jó sokan elmenekültek.. Ideje emlékezni: jobboldal = nemzetellenesség = elvándorlás, csökkenő népesség
picur3ka
2011. május 09. 16:24
ciganyugy, megoldva
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!