A Belügyminisztériummal pereskedik Molnár Oszkár

2011. augusztus 29. 09:00

Nem tartotta megalapozottnak a Belügyminisztérium Edelény polgármesterének követeléseit a Bódva áradása idején, így a tárca nem térítette meg a védekezés összes költségét.

2011. augusztus 29. 09:00

November 15-én tartják az első bírósági tárgyalást abban a perben, amelyet Molnár Oszkár, Edelény független polgármestere indított a Belügyminisztérium ellen - írja az Észak-Magyarország. Tavaly nyáron a város a Bódva addig soha nem látott mértékű áradatával küzdött, a BM ugyanakkor nem tartotta megalapozottnak Edelény vis maior-igényének egy jelentős részét, ezért a védekezési költségeknek csak a felét fizette ki, az átutalt védekezési előlegnek pedig egy részét visszakövetelte.

Molnár Oszkár a lapnak elmondta: az árvízi védekezésre 340 millió forintot költöttek, ebből 170 millió forintot térített meg a szaktárca, a hiányzó összeget a város költségvetéséből kellett-kell kigazdálkodni, ami komoly nehézséget jelent az önkormányzatnak.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rakosi
2011. augusztus 29. 11:45
""forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás".
Honfi-fi
2011. augusztus 29. 11:10
Oszibá, csak keményen! Hajrá!
TroppauerH
2011. augusztus 29. 10:25
A "kisnyugdíjas" miniszter és csapata tényleg elképesztő dilettantizmusról és hallatlan rosszindulatról állít ki magáról - szinte naponta - elégtelen bizonyítványt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!