Orbán: Vissza kell térni a cselekvés útjára

2011. október 07. 16:21

A cselekvés tiszteletének elvesztése vezetett az európai országok eladósodásához, a nihilizmus, a cinizmus elterjedéséhez, a deviancia és a szélsőségek elharapózásához, ezért vissza kell állítani a munka becsületét - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének országos kongresszusán.

2011. október 07. 16:21

A keresztény kultúra a cselekvés kultúrája, a cselekvés az, ami biztos, szilárd alapot adott az európai civilizáció számára. Ma azonban kifogyóban van a cselekvés, elveszett a munkát végző ember tisztelete a civilizációból - jelentette ki Orbán Viktor a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének „Krisztusban van az igazság” című, nyolcadik országos kongresszusán.

A miniszterelnök szerint a cselekvés tiszteletének elvesztése vezetett az európai országok eladósodásához, a nihilizmus, a cinizmus elterjedéséhez, a deviancia és a szélsőségek elharapózásához. Leszögezte: vissza kell térni a cselekvés útjára, vissza kell állítani a munka megbecsülését.

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
60felett
2011. október 08. 10:49
Úgy látom, sokan nem értik a mondanivalót, mert csak pénzre lefordítva tudják felfogni a világot. Pedig a pénz csak következmény. Fel kéne fogni, hogy a munka, az értékteremtő, és nem spekulatív munka - ami a pénz teremtésének egyetlen természetes módja - az ember létezésének egyik alapja. A másik az, hogy az ember értelemmel bír, van erkölcse és ítélő képessége. A liberális világfelfogás ezeket a nagyon tömören leírt alapokat kezdte ki, amikor a munkát nem az emberi élet jobbá tételének, hanem a gátlástalan profitszerzésnek rendelte alá. A pénzvilágot fölé rendelte az államnak, és az erkölcsnek, ez a pénzvilág pedig virtuális pénzekkel, a hamiskártyás tőzsdékkel és minősítőkkel uralkodni kezdett. És, hogy mindez jobban menjen, a széplelkű liberális véleményformálók haladás, emberi jogok és egyebek ürügyén kitalálták a politikailag korrekt beszéd nevű marhaságot, hogy semmit ne lehessen a nevén nevezni, hogy támogatni lehessen minden devianciát, kultúrák zagyva és csak zavarokat okozó keveredését. Miért? Hogy az egyszerű ember megzavarodva, tartását veszítve, a könnyebb ellenállás irányába haladva könnyed játékszere lehessen ennek az emberséget, erkölcsöt, hitet tagadó pénzben hívő világnak. Kikezdték az egész keresztény világot, és ezért kerekedik felül a mára már sokkal több erkölcsi tartással rendelkező Ázsia, mert csak a tudatosan cselekvő, tudatos és kikezdhetetlen közösséget alkotó, és a közösséget előtérbe helyező társadalmak lehetnek eredményesek. Liberális barátaink, vegyétek észre, hogy a ti zavaros eszméitek által atomizált társadalom vesztésre áll. Vajon ott élve ki mertétek volna nevetni az ékszereiket az államnak felajánló dél-koreai embereket? És tudjátok, mit kaptatok volna ott a gúnyos megjegyzésekért? És Amerikában, Franciaországban, vagy más erős nemzettudattal rendelkező országokban elő mertétek volna adni nemzetet, hitet, múltat tagadó, lenéző dumátokat? Mertétek volna cikizni a kitűzött nemzeti lobogót, vagy dicsérni azt a rendőrt, aki ezt a lobogót kamerák előtt egy tüntetésen megtapossa? Valami hasonlót mondott Orbán, de persze tudom, hogy nehéz a vakoknak, vagy színvakoknak a színpompás mező szépségeiről beszélni.
Autofocus
2011. október 08. 10:36
Lehet kaffogni meg orbánozni, de a vak is látja, hogy akár Nyugat-Európában, de főleg Magyarországon alig megy valaki asztalosnak, lakatosnak, kőművesnek, itt pl. mindenki médiaszakos, jogász meg szociálpszichoesztéta akar lenni. Még a vak is látja hogy a pénz eredeti szerepe, mely szerint közvetítő eszköz volt a reálgazdasági teljesítmények között beteg módon megváltozott, virtualizálódott és névleges spekulatív műveletekkel felpumpálódott a mennyisége, miközben azt a hamis illúziót próbálják elhitetni hogy önmagában a pénz képes érték vagy teljesítmény létrehozására (lásd: részvényárfolyamok emelkedésére alapozott öngondoskodási modellek) És eközben egyre több közvetítő, inaktív és eltartott jut egyre kevesebb reálgazdasági teljesítményre és dolgozóra. Ezek nem mai jelenségek, de végtelenül szomorú, hogy vezető politikusok közül Orbánon kívül itthon nem ismerte fel ezt a problémát senki. persze nem politikusok közül tudok említeni egy maroknyi embert akinek van annyi összefüggésekben gondolkodási képessége és stratégiai gondolkodása hogy ezt felismerte, de rájuk eddig sem figyeltek a korábbi kormányfők, akik képtelenek voltak abból a szaros kis biliből kidugni a fejüket amit a négy éves választási ciklusuk jól belakható és belátható kis cipősdoboza jelent.
Talon Karrde
2011. október 08. 10:23
Apropó V, ezt ismeritek? Hirdető neve: O. Viktor Eladó egy HAZA-2011 rendszámú gépjármű. Egy éve vettem, azóta csak lejtőn hajtottam. A fékeket kiiktattam. Gáz van, de csak ha tüntetnek. A kormánnyal van egy kis gond, teljesen irányíthatatlan. Állandóan a szakadék felé fordul, de én ragaszkodom hozzá. Önfényező funkcióval rendelkezik. A sebességváltón öt fokozat van hátra, egy előre. Felkapcsolni lehet, leváltani nem. Az ülések a saját ízlésemnek megfelelően vannak kialakítva, 2/3-1/3 arányban dönthetőek. A GPS-t elnémítottam, nekem ne mondja meg senki, merre menjek. Biztonsági berendezések: ABS,PPS,TEK, Extrák: -motortérben bordázott ékszíjjártó (erősen csúsztat), -narancsillatú Wonderbaum, -Lázerdetektor, -belső tükrön egy kövér bolsi-balsi baba -kalaptartón bólogató kutya(cserélhető Schmitt fejjel) -Index,(zsebben) -CD lejátszó, telepített műsortárral: Handel- Messiás, Horváth Pista-Hej rugó, rugó, Zorán-Kell ott fenn egy ország. Üzemanyag fogyasztás: nem számít, enyém az egész MOL. Irányár: IMF hitelre devizakárosultaknak féláron! Jelige: Ámokfutó Ui.:Majd' elfelejtettem, a csomagtartóban van tízmillió utas, velük nem kell foglalkozni.
kalasnyikov
2011. október 08. 03:51
Ne veszitsetek egy ganyit sem harci kedvetekből szociáldemo nemzeti tálibok.....kDDDD Alig pár hónap és gurutól megkezdheti az aktiv irodalmi tevékenységet a büntetésvégrehajtás egyik illusztris intézetében. Az első Mein Kamp indittatásu marxista-blairista tanulmányát Gyurcsánynak személyesen köttetem majd be szattyánbőrbe. Állitólag erre legalkalmasabb a szamárbőr. Abból pedig van bőven lassan minden portálon. A jókai utcai babgulyás kitermeli magából a softszocialista pártkáderek ujabb , gázhalmazállapotu egyedeit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!