Nem akar Orbán székébe ülni Bajnai

2012. február 24. 09:28

A volt miniszterelnök egy edelényi lakossági fórumon elemezte a kistérség helyzetét, majd beszélt a kormány jelenlegi lépéseiről.

2012. február 24. 09:28

Bajnai Gordon volt miniszterelnök csütörtökön Edelényben tartott lakossági fórumot – értesült a hvg.hu. Bajnainak 2010 júniusa óta - ekkor  járt le miniszterelnöki megbízatása – ez volt az első nyilvános fellépése.  A lakossági fórum szervezője az az Edelényi Közéleti Klub, amely tavaly ősszel azzal kerültbe a hírekbe, hogy megpróbálta egy asztalhoz ültetni a helyi polgármestert, a Fideszből kilépett Molnár Oszkárt valamint, az MSZP és a Fidesz parlamenti képviselőit, Gúr Nándort és Daher Pierre-t.

Bajnai nagyjából tíz perces előadást tartott arra a kérdésre válaszolva, hogy miért „írják le nullára” Budapestről és a Dunántúlról a borsodi térséget. Szó esett a rendszerváltáskori célokról, korrupcióról, elhibázott gazdaságpolitikáról, pártosodó médiáról. A volt miniszterelnök szerint három fajta hiba van: amiket az elmúlt húsz évben, az elmúlt nyolc évben, és amiket az elmúlt egy évben követtek el. Bármennyire nehéz a helyzet, szerinte nem reménytelen, megfelelő elszántsággal ki lehet javítani ezeket – írja a hvg.hu. A hallgatói kérdésre, hogy mit tenne, ha beülhetne a jelenlegi miniszterelnök székébe úgy válaszolt, hogy arra nem vágyik.

A rendezvényen jelen volt még Lengyel László politológus is, aki a fórum második felében a kormány jelenlegi politikáját és a Fidesz szavazótáborának lemorzsolódását elemezte.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zümm-zümm
2012. február 24. 18:46
foka1, szerintem fogadd meg BCD-92 tanácsát. Am jellemző,h a helyesirási hibákra buksz és nem a lényegre. A jobbos sajtó szokása a gyanúba keverés ha már bizonyitékuk nincs,erre párszor rá is fáztak.Orbán-bán ezt vállalta is! Én speciel arra hivtam fel a figyelmet, h minima akkora támogatói kör kell a jelölt mögé mint anno Vektor mögött állt.Akkor már nem fognak hinni a pár jobbos sajtó álltal generált hazugságoknak. Am semmi bajom bármilyen oldalú reálisan és hitelesen(!) sajtótermékkel.Az MSZP-SZDSZ korrupciós ügyei világra kerültek volna ha akkor létezik Médiatanács?
Antigoné
2012. február 24. 16:24
Egyszerű ügy: Bajnai játssza a korrekt, pártatlan úriembert, Lengyel pedig megtalálta a maga számára a legújabb alfelet.
zümm-zümm
2012. február 24. 15:51
Mert nem hülye, az aki Orbán-bán székét akarja az elmebeteg! Mivel is kellene szembenéznie annak aki a következő válsztáskor Orbán ellen indul:- olyan mértékü támadásokkal a kormánypárt részéről,h már most gondolkozzon el,h megéri-e. -a kormánypárti média folyamatos és állandó ekézésére is bátran számihat, nem csak saját maga, hanem a családja ,ismerősei,volt cégei,szomszédja, barátai...stb senki sem leszz biztonságban. -A Fidesz álltal kinevezett funkcik folyamatos és állandó keresztbetevésére,nem csak politikai de gazdasági szinten is. -amit itt hagyott a Fidesz annak az eltakaritása is csak megszoritásokkal lehetséges, el lehet képzelni a jobboldali médiareakciókat. ez sajnos csak 1-2 dolog amire számithat és nem is a legfontosabbak
red label
2012. február 24. 15:01
Libajnai csak nem a libatenyészőkkel tárgyalt? Vigyázzanak, mert ez az offshore kapus, mindenre képes, hogy lenyúla a pénzüket!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!