Tíz év után új hídépítési megállapodás kötött a magyar és a szlovák kormány

2012. november 06. 19:05

Magyarország és Szlovákia közlekedési kapcsolataiban jelentős esemény a Komárom és Révkomárom közötti új Duna-híd megépítéséről szóló magyar-szlovák megállapodás – mondta Völner Pál, a fejlesztési tárca államtitkára az egyezményt kihirdető törvényjavaslat keddi általános vitájában a parlamentben.

2012. november 06. 19:05

A Komárom és Révkomárom közötti új Duna-híd megépítéséről szóló magyar-szlovák megállapodás jelentős esemény a két ország közlekedési kapcsolataiban – mondta a hídépítési egyezmény általános vitájában Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. Magyarország és Szlovákia legutóbb tíz évvel ezelőtt kötött megállapodást Duna-híd építéséről – emlékeztetett expozéjában.

Az új híddal megvalósul a két város tehermentesítése, lehetővé válik a növekvő teherforgalom igényeinek kielégítése, továbbá a Közép-Dunántúl és Délnyugat-Szlovákia gazdasági, kulturális, valamint turisztikai kapcsolatai is erősödhetnek – hangsúlyozta Völner Pál.

A hídépítési megállapodást kihirdető törvényjavaslatot minden felszólaló képviselő örömmel fogadta. Molnár Attila fideszes képviselő, Komárom polgármestere arról beszélt, hogy az új híd létrejötte mérföldkő lesz a térség életében. Ezt követően az elnöklő Latorcai János lezárta az általános vitát, az indítványról következő ülésén szavazhat a Ház.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2012. november 07. 00:17
A hídéoítéssel vigyázni kell. A szlovákiai D1 autópálya hídjának építésekor a mult héten összedőlt egy híd. A saluzáshoz használt tartószerkezet nem bírta a terhelést. A mintegy 25 m magas tartóoszlop betonozáskor hirtelen stabilitását vesztette és az egész frissen betonozott szakasz lezuhant. A szerncsétlenség következtében a munkások közül négyen meghaltak, hárman súlyos, 11-en pedig könnyebb sérülést szenvedtek. Az eset a Szepességben történt az Igló-Lőcse vonaltól nyugatra, Kurimany kösség közelében.
cutcopy
2012. november 06. 22:19
Slota figyeljen, az új hídon átférnek majd a tankjaink..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!