A Jobbik a felsőoktatási szakképzési szakok akkreditációjának felülvizsgálatát sürgeti

2013. február 03. 16:16

A Jobbik azt követeli, hogy vizsgálják felül a felsőoktatási szakképzési szakok akkreditációját, a Magyar Felsőoktatási és Akkreditációs Bizottság (MAB) és a Felsőoktatási Szakképzési Bizottság elnökét pedig felszólítja, ne politikai, hanem szakmai indokok alapján hozza meg döntéseit.

2013. február 03. 16:16

Farkas Gergely, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta, a korábban jól működő felsőoktatási szakképzést sem hagyja érintetlenül a „kormányzati alkalmatlanságból eredő rombolás”. Hozzátette: az új típusú szakok indítási kérelmeinek elkészítésére rövid időt hagyott a MAB, és ezzel méltánytalan helyzetbe hozta a felsőoktatási intézményeket, amelyeket a döntésről eddig nem tájékoztattak.

A képviselő szerint ezzel nemcsak az intézményeket, hanem a tovább tanulókat is méltatlan helyzetbe hozzák, mivel egy hónappal a jelentkezési határidő lejárta előtt még nem tudni pontosan, hol, mely felsőoktatási szakképzési szakok indulnak majd 2013 szeptemberétől.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2013. február 03. 19:42
Tyűha, tudományosat játszanak a nácik. Muhahaha :))))
nyugalmazott tanár
2013. február 03. 16:47
Még egy felülvizsgálat, és a kis Zsanettotok meg Ervinkétek soha nem fog bejutni a maga 120 pontjával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!