Fidesz: Az Éhségmenet MSZP-s kampány

2013. február 02. 12:04

MSZP-s kampánycélt szolgál az Éhségmenet elnevezésű akció a Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete szerint. A térségből negyvenen indultak útra tiltakozni az elszegényedésre hivatkozva Budapestre.

2013. február 02. 12:04

A Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete szerint MSZP-s kampánycélt szolgál az Éhségmenet elnevezésű akció – ezt Tilki Attila, a kormánypárt nyírségi elnöke mondta szombaton Nyíregyházán az MTI-nek, reagálva arra, hogy a térségből negyvenen indultak útra tiltakozni az elszegényedésre hivatkozva Budapestre. A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, Fehérgyarmat polgármestere szomorúnak nevezte, hogy „az a szocialista párt használja fel a szegények sorsát alantas politikai céljaira”, amelynek kormányzása alatt, 2002-2010 között a sokakat ellehetetlenítő helyzet kialakult az országban. Hozzátette, hogy azért is álságos a szocialisták „éhségmenet” szervezése-támogatása, mert az általuk okozott gondok részbeni leküzdése után a jelenlegi kormány éppen most tudta javítani a közfoglalkoztatottak bérezését.

 
Tilki Attila emlékeztetett arra, hogy a képzettség nélküli közmunkások bére az idén 75 500 forintra emelkedik, a végzettséggel rendelkezőké pedig 96 800 forintra. Akik pedig a közmunkások irányítását végzik, havonta 106 000 forintot kereshetnek a közmunkaprogramban. A képviselő kiemelte: az Orbán-kormány éppen a halmozottan hátrányos helyzetű Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tartott kihelyezett, vásárosnaményi ülésén jelentette be, hogy a foglalkoztatási gondokkal küzdő térségekben szabad vállalkozási övezetek kialakításával ösztönzi a munkahelyteremtést. Az országban 47, Szabolcs megyében 8 térségi övezetet jelöltek ki, ahol a munkahelyteremtő befektetők beruházási, adópolitikai és foglalkoztatási kedvezményeket kapnak, hogy az érintett térségekben minél többen helyezkedhessenek el az elsődleges munkaerőpiacon, a közmunka helyett.
 
Vinnai Győző, szabolcsi kormánymegbízott, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője szerint „a szocialisták éhségmenet szervezésének álságosságát az is mutatja, hogy a kelet-magyarországi megyék felzárkóztatására most dolgoztak ki programot, nem pedig akkor, amikor nyolc évig hatalmon voltak és meg is valósíthatták volna azt”. Simon Miklós, Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő, Nyírbogát polgármestere hozzátette: Nyírbátor térségében 2002 óta folyamatosan nőtt a munkanélküliség, csak tavaly év végén sikerült megállítani. Ebben annak is nagy szerepe volt, hogy Szabolcsban 2012-ben mintegy 37 ezren vehettek részt a négyszeresére növelt közmunkaprogramban – jegyezte meg.

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bachus
2013. február 03. 20:56
Az éhségmenetet azok a gazdák szervezhetnék, akiknek elveszett mindenük, amikor bajnai kicsalta a vagyonukat. Elvette a libáikat és nem fizetett semmit. Még azok mehetnének tüntetni az éhség menetre, akik a Gyurcsány féle munkahely felszámolás tett munkanélkülivé és azért vesztettek el mindenüket, mert nem tudták fenntartani az otthonukat és lecsúsztak a szegénységbe. Még azok mehetnének el az éhség menetre, akiket becsaltak az előre látható kimenetelű svájci alapú hitelbe és azért vesztették el mindenüket, mert még ..akkoriban valakik a bankoknak akartak hatalmas hasznot szerezni, bármi áron. Azoknak kellene tüntetni, akik a nem is olyan régen megduplázott állam adósság miatti megnövekedett kamat tartozások, és azok törlesztései okán nem jutnak elegendő pénzhez. Ez a tüntetés most Bajnai és Gyurcsány ellen kell szóljon, mert ezek az emberek juttatták ide az országot, még ha megpróbálják másra hárítani, akkor is.
silvester
2013. február 02. 18:40
Bár csak láthatnánk,hogy un.éhezők, a hosszú úton gyalogolva? ugyan a jó szabolcsi pálinkával étvágyat gerjesztve a házi kobiból és szalonnyából telezabálva magatokat teleböfögitek az országot.Láthattuk ár a szervezőiteket éhezők,mind úgy nézett ki ,mint az éhezéstől felpuffadt afrikai éhező.Ja és a következő lépésként az éhezők viadala okvetetlenkedőt is rendezzétek meg,legyen a helyszíne pl.pákozd vagy tekeres.Ti szerinetünk azért éheztek,mert fogytok,mint az égő gyertya.
kjkj945
2013. február 02. 17:55
www.mariaorszaga.hu/images/hirek/18822.jpg nagyszenas.jobbik.hu/sites/default/files/Daniel%20Peter3.jpg
hátakkor
2013. február 02. 17:49
szerencsétlenek mindig akkor mennek, ha mínusz van, vagy ömlik az eső. Nyakó vazz : )))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!