A KDNP azonosul az Egy közülünk-kampánnyal

2013. március 20. 16:19

A Kereszténydemokrata Néppárt a leghatározottabban visszautasítja azt a „szocialista hazugságot, amely pártutasításokról, és kierőszakolt adatgyűjtésről beszél” az Egy közülünk magzatvédelmi kezdeményezéssel kapcsolatban.

2013. március 20. 16:19

A kisebbik kormánypárt szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében leszögezte: teljes mértékben azonosulnak az Egy közülünk elnevezésű aláírásgyűjtő kampánnyal, amely megtiltaná uniós pénzek magzati kísérletekhez kapcsolását. Mint írták, támogatják, hogy minél többen álljanak az ügy mellé, és saját eszközeikkel lehetőség szerint segítik is a gyűjtést. Annak csak külön örülnek, ha az ország különböző részein minél többen jelennek meg az eseményhez kötődő rendezvényeken, a lehető legtöbb embert megszólítva ezzel – fejtették ki.

Hangsúlyozták: a kezdeményezéshez mindenki önszántából csatlakozhat. „Szánakozva látjuk, hogy az 1989 előtti reflexek jegyében – amikor minden csak pártutasításra volt elképzelhető – az állítólagosan megújult MSZP szemében továbbra is vörös posztóként hatnak a legelesettebbekért, az ártatlan életek érdekében tett lépések – legyenek azok akár civil indíttatásúak” – fogalmazott a KDNP, hozzátéve: a szocialisták szálljanak magukba és ha már a magzatokkal kapcsolatban is képtelenek szociális érzékenységet felmutatni, akkor inkább maradjanak csöndben vagy képviselőjük obszcén parlamenti bemutatását elemezgessék.

Az Egy közülünk című kampány az egyik első regisztrált polgári kezdeményezés az Európai Unióban, melynek keretében az EU országaiban aláírásgyűjtés indult a magzati élet védelmében. A kezdeményezés fő célja, hogy az EU a fogantatástól kezdve biztosítsa az élethez való jog védelmét, és ne finanszírozzon embriók elpusztításával járó kísérleteket. A kezdeményezést legalább 7 EU tagországból származó, legkevesebb 1 millió uniós polgárnak kell támogatnia, továbbá a 7 tagállam mindegyikében össze kell gyűjteni a minimálisan szükséges számú aláírást. A tagállami szinten meghatározott minimum határok szerint Magyarországon legalább 16.500 aláírást kell összegyűjteni. Miután összegyűlt az 1 millió aláírás, az Európai Bizottság megvizsgálja a kezdeményezést, és dönt arról, hogy előterjeszt-e jogalkotási javaslatot. A bizottság javaslata azután a jogalkotó elé kerül, és elfogadása esetén jogszabály válik belőle.

Az MSZP szerdai közleményében kifogásolta, hogy Oroszlányban a KDNP megbízására az új tankerületi igazgató felmentést ad az órája alól annak a pedagógusnak, aki aláírásával támogatja a magzatvédelmi kampányt. „Mi ez, ha nem agresszív, pártutasításra kierőszakolt adatgyűjtés?” – kérdezték.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nannyó
2013. március 20. 20:31
Én meg nem azonosulok a kdnp-vel. Ez a párt egyre nagyobb marhaságokat talál ki az állampolgárok vegzálására. Kezd velük tele lenni a hócipőm.
peninsulavaldes
2013. március 20. 20:15
szép ötlet...
tóth mária
2013. március 20. 20:13
Úgy jön ide, hogy a DK-sok is lehetnek vagy tizen!
tóth mária
2013. március 20. 18:26
Hogy jön a DK-hoz a T.Gy.?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!