MSZP: A babakötvény-programot is felégette a Fidesz

2013. április 03. 09:32

Az MSZP szerint a Fidesz gazdaság- és társadalompolitikájának következménye, hogy idén januárban – a korábbiakhoz képest – kevés szülő nyitott Start-számlát gyermekének.

2013. április 03. 09:32

Múlt pénteken a Világgazdaság írt arról, hogy a babakötvény-program indulása óta még egyetlen év sem kezdődött olyan gyengén, mint az idei. A Magyar Államkincstár adataira hivatkozva a lap azt közölte, hogy januárban a 7894 nyilvántartásba vett gyerek közül mindössze 1247-nek nyitottak a szülők Start-számlát, amelyen az államtól kapott 42 500 forint értékű életkezdési támogatást további összegekkel gyarapíthatnák.

Az MSZP az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében úgy értékelte, a számlával kapcsolatos ügyintézés központosítása káoszt, és a számok tanúsága szerint leépülést hozott a 2004 óta működő rendszerbe. A gyermeket vállaló vidéki szülők a jellemzően kis összegű rendszeres megtakarítás miatt a jelek szerint nem vállalják a térségi központokba való utazással járó időt és költségeket – írta az ellenzéki párt elnökségi tagja, Korózs Lajos.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2013. április 03. 12:05
''MSZP: A babakötvény-programot is felégette a Fidesz'' Az MSZP pedig az egész országot égette fel.
Alarik
2013. április 03. 12:03
Felégette Korózs, fel. Ja. De miért éppen ez maradt volna ki a nagy égetésből, ami mindent elemészt, leginkább a ti frusztrált elméteket. Amúgy nyugodtan csináld tovább ezt a nagyokat mondó, debil tempódat, a kontraproduktivitás nehogy megzavarjon. Idióta.
kamasuka
2013. április 03. 10:16
Amekkora balfaszok a bankok, csodálkoztok? Több az utólagos papírmunka és kéretlen levél, lehúzás, mert idióta az ügyintéző már az elején. Egyébként hogy lehet felégetni egy programot, ami még mindig létezik, buta Korózs Lalikám? Max. az emberek nem veszik igénybe. Felejtsd már el makikám, hogy nálatok már az is öröm volt, ha az elqurt családtámogatásotok pótlására, az irányításotok alatt lévő ország akkoriban bármi értelmes dolgot fel tudott mutatni!
ördöngös pepecselés
2013. április 03. 09:51
Kórozs? kóros!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!