Tárki: Nőtt a Fidesz és az MSZP támogatottsága

2013. június 26. 16:47

A Tárki adatai szerint júniusban kismértékben nőtt a Fidesz-KDNP és az MSZP szavazói bázisa, ezzel együtt csökkent a bizonytalanok és a pártválasztásukat eltitkolók aránya.

2013. június 26. 16:47

A közvélemény-kutató a június 12. és 21. között ezer ember megkérdezésével végzett felmérésnek eredményéről szerdán tájékoztatta az MTI-t. A teljes népességben a kormánypárt tábora továbbra is kétszer akkora (26 százalék), mint a 13 százalékon álló szocialistáké. A Fidesz-KDNP 3, az MSZP 2 százalékot erősödött májusi eredményéhez képest. A többi párt támogatottsága az elmúlt egy hónapban lényegében nem változott – a Jobbik változatlanul 7 százalékon áll –, míg a bizonytalanok és a pártválasztásukat eltitkolók aránya 51 százalékról 46 százalékra csökkent.

A Tárki adatai szerint az Együtt-PM támogatottsága 4, a Demokratikus Koalícióé pedig 1 százalék a teljes népességben. Vagyis a Fidesz-KDNP előnye 8 százalék a baloldali ellenzéki pártokkal szemben. Az LMP tábora 3 százalékos a teljes népességben. A pártot választók között a Fidesz-KDNP népszerűsége 48 százalék, a szocialistáké 24. A Jobbik 13, az Együtt-PM 7, az LMP 5, a DK 2 százalékon áll.

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2013. június 26. 20:29
Szegény jobbikosok még mindig elhitték, hogy ezt a szar MSZP-t akár meg is előzhetik. Sajnos nem, de én nekik szurkolok persze, mondjuk "a Vidék bajnoka" címért, mert más itt nem lesz. Több Staudtot, kevesebb Balónét!
gudmen
2013. június 26. 20:00
javitsatok:)
gudmen
2013. június 26. 19:46
a fidesz pontosan tudja, hogy a szavazoi és itt nem a protestekre gondolok...nem fognak a ballibekre szavazni...mennek a jobbikhoz, vagy el se mennek az urnáig... a paktum ami a fidesz és baloldal között köttetett, hogy nincs elszámoltatás, földbiznisz, ügynök-törvény..mind arra predesztinálja öket, hogy az olajfa koalicio legyen a váltopárt, 23 éve jol megvannak egymással..tollasodik az elit, magyar politikus börtönbe nem kerülhet, vagyonát nem kobozhatja el földi hatalom...egyedül a jobbik jelent veszélyt erre az idilli állapotra..
Toportyán tiszteletes
2013. június 26. 19:45
Érik a méretes narancsbukta,ortodox matek szerint,a narancsmaffia már csak a saját répáját szopkodja,viktorbán menybemenetelén ámuldozik.Speciálisan magyar röhej amikor 1 komcsifaty menybemenetelén egymásba érő répával köröket alkotnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!