Megalakult a nevelőszülők érdekképviseleti szervezete

2013. július 12. 16:17

Nevelőszülők- és Befogadószülők Országos Szakmai és Érdekképviseleti Szakszervezete (NESZÉSZ) elnevezéssel egyesület alakult; amely üdvözli, hogy a kormányzat az intézményi elhelyezés helyett a gyerekek családi befogadását ösztönzi – közölte Bodor Jánosné elnök pénteken az MTI-vel.

2013. július 12. 16:17

A nemrég hivatalosan bejegyzett érdekképviselet vezetője arról beszélt, hogy a gyermekek nevelőszülői, befogadószülői családba helyezése, mint elsődleges cél lépésváltást jelent a gyermekvédelmi rendszerben, ezt azonban szerinte követnie kellene az intézményekben dolgozók szemléletváltásának is. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyermekek testi, lelki és szellemi fejlődését legjobban a család képes biztosítani. Szerinte a nevelőszülői intézményrendszer megerősödését szolgálja, hogy 2014. január 1-jétől munkaviszonyt biztosítanak az érintett gyerekek nevelését vállaló szülőknek.

A NESZÉSZ elnöke úgy látja, a gyermekvédelmi rendszerben dolgozók eddig nem igazán voltak érdekeltek abban, hogy a gyermekek és fiatalok családokba kerüljenek. Mint mondta, ezért is örülnek annak, hogy a fenntartójuk részéről együttműködést, partneri viszonyt és segítőkészséget tapasztalnak, szerinte ez egy hosszú folyamat lesz a gyermekvédelmi vezetők részéről.

Elmondta, az egyesület önálló jogi személyként működő érdekképviseleti szervezet, tagjai között vannak nevelőszülők, befogadószülők és családtagjaik, továbbá a gyermekvédelem iránt elkötelezett és tenni akaró emberek.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!