Átalakíthatják a babakötvények rendszerét

2013. augusztus 03. 12:50

A Magyar Nemzet úgy tudja, szeptemberben a parlament elé kerülhet a babakötvények ügye. Egyszerűbbé tennék a szülők számára a megtakarítások kezelését.

2013. augusztus 03. 12:50

Szeptemberben tárgyalhatja a parlament a babakötvények átalakításának ügyét – írja a Magyar Nemzet. Az állam által támogatott, tizennyolcadik életév betöltése után felvehető megtakarítások rendszerét, a Start-számlát úgy alakítanák át, hogy a szülők számára átláthatóbb legyen a megtakarítások kezelése.

A Magyar Nemzet szerint külön erre a célra hoznának létre egy 19 éves futamidejű, infláció felett fixen kamatozó babakötvényt. Jelenleg amit a Start-számlára befizetnek, az az összeg az ötéves futamidejű államkötvényeknek megfelelő hozamot garantálja. 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dobzselaci
2013. augusztus 03. 22:35
Valakinek ezt is meg kell védeni... Nincs az az apró, amiért ne hajolnának le.
Fahrenheit 451
2013. augusztus 03. 14:44
"Egyszerűbbé tennék a szülők számára a megtakarítások kezelését. = "megmentenék" a megtakarításokat = nyomtalanul eltűnnek ezek a megtakarítások is, mint a nyugdíj megtakarítások." Azért erre lesz még egy Lex Orbán Ráhel, ami az Orbán Ráhel-szerűségeknek lehetővé teszi a "kezelést". A többi az orbán-rezsim bukása után kap, ami jut: "erre a célra hoznának létre egy 19 éves futamidejű, infláció felett fixen kamatozó babakötvényt."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!