Kétmilliárdért írják az új testnevelési stratégiát

2013. szeptember 27. 12:15

A Magyar Diáksport Szövetség 2,2 milliárdot nyert az NFÜ pályázatán az új testnevelési stratégia megírására – írja az Index.

2013. szeptember 27. 12:15

Mintegy 2,2 milliárd forintot nyert el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán a Magyar Diáksport Szövetség, ebből indul el a „T.E.S.I. – Mindenki testnevelése” elnevezésű kiemelt projekt. A szövetséget Balogh Gábor, Orbán Viktor miniszterelnökségi sporttanácsadója vezeti. Az Index arról ír, az eddigi szerződésekből kiderül, eddig 100 milliót költöttek el technikai berendezések beszerzésére, szolgálati autók tartós bérbevételére. Több tízmilliós szerződéseket kötöttek grafikai munkákra és oktatásszervezési feladatokra.

Az MDSZ Indexnek nyilatkozó szakmai igazgatója, Molnár László a portál kérdésére azt mondta, nem egyszerű stratégiaírásról van szó, „hanem egy komplex, három nagy összetevőt tartalmazó program megvalósítására” nyerték az uniós támogatást.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2013. szeptember 27. 15:21
Milyen szerény fiúcskák voltak a szocik idején a 10-20 milliós pályázatírók, és mekkora botrányt csinált belőle a Fidesz.
Zokni
2013. szeptember 27. 14:08
A TAO kedvezményen keresztül a profi sportba (egy részébe, ugyebár...) beirányítottak közvetlenül jó néhány milliárdot. A tömegsportot, ami tulajdonképpen megalapozná a versenysport hosszú távú eredményességét, vajon miből finanszírozzák majd? Demokrácia helyett "alaptörvény" asztala, - diáksport helyett "stratégia". Bőrbe kötve. A kliens meg egyébként az csak egy kliens. Eszik, iszik, baszik, alszik. És a pénzhez méri magát*. (Vagy a költő nem ezt mondta?) *"Mindenki annyit ér, amennyije van." (Lázár)
Fici7
2013. szeptember 27. 14:05
Ebből a pénzből még le kell számolni a 20%-ot?
Gyurbán Fektor
2013. szeptember 27. 13:47
ebből a pénzből 30 jól megtermett cuslágjánost fel lehetett volna hízlalni anyagilag, de hagyómiki 40 dekás parizeradagját is ki lehetne porciózni úgy 2 milliószor, szalainét majd 26 -szor ki lehetne elégíteni végleg, de a felcsúti arénát is ki lehetne bővíteni belőle úgy 6000 férőhelyesre, ami még mindig csak háromszor annyi, mint a falu teljes lakossága a környező tanyákkal együttvéve ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!