TÁRKI: Ötven százalék fölött a Fidesz

2013. szeptember 25. 15:07

Nem történt érdemi változás a szavazók pártszimpátiájában a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet rendszeres pártpreferencia-kutatásának szeptemberi eredményei alapján. Egyedül a Fidesz-KDNP kismértékű erősödése említhető meg a biztos pártválasztók körében – közölte a TÁRKI szerdán az MTI-vel.

2013. szeptember 25. 15:07

Nem változott számottevően a pártok támogatottsága a teljes népesség körében, míg a pártválasztók között csak a Fidesz-KDNP szavazótáborának kismértékű növekedése említhető meg – derül ki a TÁRKI ezer ember megkérdezésén alapuló kutatásából. Ez azért jelentős, mert a kormánypártok támogatottsága 2011 nyara után idén szeptemberben lépte át újra az 50 százalékos határt – mutattak rá.

A TÁRKI szerint a Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében az előző kutatáshoz képest statisztikai értelemben változatlan, hiszen akkor 26 százalékon, szeptemberben pedig 27 százalékon állt. Az MSZP esetében sem történt lényegi elmozdulás a legutóbbi 11 százalék és a szeptemberi 10 százalék között – írták. A biztos pártválasztók körében a Fidesz-KDNP népszerűsége kissé nőtt: 48-ról 52 százalékra, míg az MSZP támogatottsága változatlanul 20 százalék. A bizonytalanok és a pártpreferenciájukat el nem árulók együttes aránya kismértékben emelkedett: 46 százalék után szeptemberben 49 százalék e csoport aránya.

A többi parlamenti párt támogatottsága is többnyire változatlan – közölte a TÁRKI. A Jobbik táborának aránya a teljes népesség körében 8 százalék, a pártválasztók között pedig 16 százalék. Az LMP szimpatizánsai a teljes népességen belül szeptemberben 1 százalékot, a pártválasztók között pedig 3 százalékot tesznek ki. A közleményben kitértek arra is, hogy az Együtt-PM a teljes népességen belül 3 százalékon áll, míg a pártválasztók körében a legutóbbi 8 százalékhoz képest 6 százalékon. A Demokratikus Koalíció támogatottsága a teljes népességen belül maradt 2 százalék, a pártválasztók között pedig változatlanul 4 százalék – állapította meg a TÁRKI.

Összesen 309 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vidorka
2013. szeptember 26. 11:45
TÁRKI: 50% felett a Fidesz .... Ne mááá Én eddig csak 20%-ról hallottam!!! 20% Feri Zuglóban és 20% Laja Debrecenben. Persze lehet, hogy máshol már 50% az a 20%? A kurva életbe azér az mááá nem semmi!
Pinter68
2013. szeptember 25. 22:11
Ha a kommunizmusban telefonon megkérdeztek volna 1000 embert, hogy támogatják-e az MSZMP-t, mind az 1000 igent mondott volna. Aztán lám, mégis mi lett a vége? Ezek a közvélemény kutatási modszerek ott mérnek viszonylag pontosan, ahol nincs félelem és bizonytalanság a társadalomban. Elképzelem, ahogy egy pedagogus, akinek most államositották vissza az iskoláját és erövel beléptették a Magyar Pedagogus Karba, nyugodt szivvel bevallja egy telefonon érdeklödö idegennek, hogy kire is szavazna. Hát persze hogy!
IgazságosIzomViktor.
2013. szeptember 25. 21:54
Ellopják a magánnyugdíját,40 adót raknak a nyakába,megvonják a támogatásokat tőle,fideszesítik a közmédiát,a milliomosokat milliárdossá,a szegényeket földönfutóvá teszik,és mégis Orbánra szavaznak.Döbbenetes sötétség.
IgazságosIzomViktor.
2013. szeptember 25. 21:49
Mondjuk az egy nagy dobást ad nekik hogy átvették teljes mértékben a közmédiát,amiben zengik a páratlan sikerpropagandát.Sokan csak ezt tudják nézni.Magyarországnak pedig jóidőre vége ha ezek megint 2/3 ot kapnak.Na de oda se neki.Csak Orbán!Ő megvédi a magyarokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!