Orbán: Határozott értékrenddel bíró családok kellenek

2014. január 23. 21:09

Orbán Viktor szerint „az embernek nem jó egyedül, ezért megalkotta a férfit és a nőt, és ezzel tulajdonképpen létre is hozta a családot”, amelyekre erős országot lehet építeni, ha határozott értékrenddel bírnak. Orbán úgy gondolja, hogy a teremtés törvényének megfelelő a család alkotmányos fogalma.

2014. január 23. 21:09

Csak az az ország lehet erős, amely határozott értékrenddel bíró családokra épül –mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Képmás magazin Családbarát médiáért díjának átadóünnepségén. A kormányfő – aki feleségét, Lévai Anikót helyettesítve vett részt a díjátadáson – előzőleg felelevenítette, hogy Ferenc pápa a bíborosoknak címzett levelében „feladatot rótt rájuk és rajtuk keresztül mindannyiunkra”, amikor azt írta: hangsúlyozni kell a köteléket, amely összeköti a közjót a házasságon alapuló család előmozdításával. A család az életet és a nemzedékek útját jelenti – idézte a pápa szavait.

A teremtés történetéből tudjuk, hogy az Isten tisztában volt azzal: „az embernek nem jó egyedül, ezért megalkotta a férfit és a nőt, és ezzel tulajdonképpen létre is hozta a családot”. A magyar joghagyomány és alkotmányos szabályozás a teremtésnek ezt a törvényét világosan rögzíti, amikor a házasságot is, a családot is a megfelelő jogi helyeken, alkotmányban, polgári törvénykönyvben definiálja – mondta a kormányfő.

Tolmácsolva felesége szavait Orbán Viktor kijelentette, a Képmás magazinnak köszönetet kell mondani, hogy „ahhoz a régi, de divatból ki nem ment eszmeiséghez ragaszkodik”, hogy a családban felmerülő nehézségeket az összetartás és a közös erőfeszítés le tudja győzni. Ha ez sikerül, akkor ez mindenkinek hatalmas örömöt ad - fűzte hozzá.

Orbán Viktor úgy folytatta: pontosan tudjuk, hogy a házasság és a nagycsaládos élet sem könnyű, sőt időnként rendkívül nehéz. „Csak mindannyian úgy gondoljuk, és az életünk gyakran ad erre bizonyítékot, hogy a nehézségek legyőzéséért járó jutalom viszont minden nehézség elviselését megéri”.

A miniszterelnök kijelentette: Magyarország számára fontos, hogy létrejöhet egy olyan díjátadó, amely azokat az interjúkat, tanulmányokat, írásokat jutalmazza, amelyek „a gyökereinkről és a családjainkról szóló pozitív kommunikációt” erősítik. Az örökbefogadással kapcsolatos jogszabályok egyszerűsítésével kapcsolatban Orbán Viktor közölte, hogy 2010 óta az örökbefogadások száma 15 százalékkal nőtt.

A Családbarát médiáért díjat Horváth Ágnes, a Lánchíd Rádió munkatársa kapta. Az Élet sója elnevezésű különdíjat Mohácsi Editnek (Kossuth Rádió) ítélték oda, nyereményét a Magyar Katolikus Rádió ajánlotta föl. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának különdíját Czefernek Léna, a csaladhalo.hu munkatársa kapta. Az internetes szavazás alapján a közönségdíjas Miklya Luzsányi Mónika lett, a parokia.hu oldalon megjelent cikkével, nyereményét a Béres Gyógyszergyár ajánlotta föl.

Összesen 223 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nvilko
2014. július 14. 22:31
Hiába, no! Csak az értékrendetlenség mindenütt :) http://nviliam.blog.hu/2014/07/13/ertekrendetlenseg
Kálmán Szolga
2014. január 24. 15:17
kjkj945 kösz ez nekem magas:) Badinyi Jós Ferenc - Magyar múlt https://www.youtube.com/watch?v=r8aUyI-btkM
Kálmán Szolga
2014. január 24. 14:11
Itt a bizonyíték, miért gyűlölnek minket a midók még a németeknél is jobban, miért sulykolják a bűnös nép fogalmát akkor amikor a háborút a németek és nem mi robbantottuk ki. Miért gyűlölik a rovásírást és minden magyar őstörténeti kutatást Jézus Krisztus Igaz története Badinyi Jós Ferenc: Jézus Király, a Pártus herceg (részletek) Kegyelem Néktek és Békesség! http://aranylaci.freeweb.hu/jezus/jezus.htm
Kálmán Szolga
2014. január 24. 14:02
Dávid Fia A mai keresztény egyházak úgy tanítják, hogy Jézus Dávid Fia volt annak ellenére, hogy ez a sidók véleményével ellenkezik. Ugyanis a zsidók nem ismerik el Jézust zsidónak, hanem galileai idegennek (gojimnak) tanítják a saját „hittanukban”, aki - miként a Talmud mondja: „Jézus varázslást űzött, tévútra vezette Izraelt és bűnre csábította.” (Sanhedrin 107.b. lap és Nazir 40.b. lap utolsó mondata.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!