LMP: A kormány már az általa kinevezett vezetőket sem tiszteli

2014. szeptember 20. 16:52

Az LMP úgy gondolja, hogy hecckampány indult az alapvető jogok biztosának hivatala ellen. A párt szerint a Fidesz kormány már azokat az intézményeket sem tiszteli, amelynek vezetőit maguk nevezték ki.

2014. szeptember 20. 16:52

A kétharmad már azokat az alkotmányos intézményeket sem tiszteli, amelyek vezetőiről saját maga hozott döntést – reagált szombaton az LMP arra, hogy Lázár János a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója is lemondásra szólította fel Székely Lászlót arra hivatkozva, hogy kívülről irányítják az ombudsmani hivatalt. Az ellenzéki párt közleményében egyúttal felszólította a Fideszt, hogy tartsa tiszteletben az ombudsmani hivatalt. 

Az LMP szerint hecckampány indult az alapvető jogok biztosának hivatala ellen, aminek alapja egy tisztázatlan körülmények között a Magyar Nemzethez került belső levelezés. A Magyar Nemzetben pénteken megjelent cikk szerint az ombudsmani hivatal egyik munkatársa egyeztetett a TASZ-szal a tűcsereprogrammal kapcsolatos jelentés megjelenéséről.

Közleményükben azt írták: az ügy újabb bizonyítéka annak, hogy a kormány még az egyébként saját maga által kinevezett személyek függetlenségét sem képes tiszteletben tartani, ráadásul az ombudsman elleni kampány a hivatal belső levelezésének kiszivárogtatására épül. Az LMP szerint Lázár János ahelyett, hogy megmondja, mit tegyen az ombudsman, inkább számoljon el azzal, hogy az általa felügyelt KEHI miért nem tudta felderíteni sem az elmúlt, sem az azt megelőző négy év mindenki állalt ismert korrupciós ügyeit.

Az Országgyűlés igazságügyi bizottságának kereszténydemokrata elnöke szombaton jelentette be: kezdeményezi, hogy a testület a közeljövőben hallgassa meg Székely Lászlót, az alapvető jogok biztosát a VIII.kerületi tűcsereprogramról készült jelentés ügyében. Rubovszky György kifejtette: a megjelent hírek szerint az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a vele szemben támasztott objektív és független vizsgálódás elvárásait nem teljesítette.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. szeptember 22. 00:24
Kón Benditgennyes kelése vagytok.
kurbitalis
2014. szeptember 21. 11:08
Aki átver, azon nincs mit tisztelni.
Mich
2014. szeptember 20. 21:56
Hülye lmp... Ha már hírt csináltak ebből, akkor miért ne így: "A Fidesz-bírálat független attól, hogy (állítólag) kinek a táborához tartozik az illető,."
miama
2014. szeptember 20. 19:17
Teljesen egyértelmű, hogy mi történt csak olvasni kell tudni. Egyetértek azzal, hogy kivizsgálják ezt az ügyet, mert egyébként is már mindenkinek elege van az un. "civilekből".Főleg a TASZ-ból. Gondoljunk csak arra mit műveltek Brüsszelben az ország ellen! Ha bebizonyosodik, hogy összejátszottak a munkatársak, azt is meg kellene vizsgálni, hogy mióta gyakorlat ez a TASZ-nál ill.az Ombudsmani Hivatalnál. A másik kérdésem az, hogy vajon Székely László milyen vezető, hogy ez megtörténhet a hivatalánál engedéllyel vagy engedély nélkül? Várom a választ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!