A kivándorlás a probléma

2015. január 19. 11:40

A magyar háztartások tizedében van legalább egy olyan ember, aki a munkája miatt tartósan külföldön él. Ha folytatódik ez a kivándorlási tendencia, 2060-ra a nyolc millió főt sem fogja elérni az ország várható népessége.

2015. január 19. 11:40

A KSH legfrissebb adatai szerint 350 000 magyar él külföldön, de a hazatérésen csak tíz százalékuk gondolkodik. 80 százalékuk negyven éven aluli. A diplomások aránya nagyjából 30 százalék. 

A három legjelentősebb célország Ausztria, Németország és Anglia, de sokan költöznek Svédországba és Svájcba is.

Főleg orvosok, nővérek, kutatók, informatikusok, mérnökök, építő- és vendéglátóipari szakmunkások telepednek le az EU más országaiban az anyagi biztonság, kiszámíthatóság érdekében.

 

 

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RAMBO
2015. január 20. 05:53
Olvasom, hogy kivándorolnak a lengyelek, lettek is, sőt, úgy általában a keleti blokk népei. Akkor minden rendben, már nem is baj, hogy nyuggerország leszünk.
Akitlosz
2015. január 19. 18:15
Na és? 100 éve sem éltek itt annyian. Nyolcmilliónak sem fog jutni munka, akinek meg igen neki is csak aprópénzért. Magyarország 25 éve nem folytat semmiféle olyan gazdaságpolitikát, ami esélyét kínálná az ausztriai életszínvonal megközelítésének. S ezután sem fog sajnos a következő 25 évben sem. :-( Egyetlen komoly esély van utolérni Nyugat-Európát életszínvonalban. Mégpedig az, hogy Nyugat-Európa is tönkremegy, lezüllik.
cutcopy
2015. január 19. 16:32
"Ha folytatódik ez a kivándorlási tendencia, 2060-ra a nyolc millió főt sem fogja elérni az ország várható népessége." Na jó ez olyan mint záporesőben azt mondani ha ez így folytatódik megállás nélkül, két év alatt megtelik vízzel a Kárpát-Medence..
Tintamin
2015. január 19. 16:30
NEM ÉRTITEK, HOGY NINCS KIVÁNDORLÁS!???!!! EZT MAGA ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK ÚR MONDTA, HOGY ÁLDASSÉK A NEVE NAPJÁN A KEDVES ÉDESANYJA IS!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!