Rogán: Az egyenlőséghez le kell rombolni az értékeket

2015. február 25. 18:47

A kommunista vezetők mind felelősséggel tartoznak a gulágért, ezért nem engedhetjük, hogy bármely intézmény Magyarországon egy kommunista nevét viselje – mondta Rogán Antal a budapesti gulágemlékműnél a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. Rogán hozzátette: az egyenlőség csak a lágerekben valósult meg maradéktalanul, s ezért nem hisznek az egyenlőségben; „mert ahhoz le kell rombolni mindent, ami érték”.

2015. február 25. 18:47

A kommunista vezetők mind felelősséggel tartoznak a gulágért, ezért nem engedhetjük, hogy bármely intézmény Magyarországon egy kommunista nevét viselje – mondta a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője szerdán, a budapesti gulágemlékműnél, hangsúlyozva: nem engedhető meg a bűn relativizálása és bagatellizálása.

 
Rogán Antal a kommunizmus áldozatainak emléknapján kiemelte: a bűnöket nem az orosz nép, hanem a kommunisták követték el. Szerinte a kommunista egyenlőség eszméje egyedül a lágerekben valósult meg hiánytalanul, az egyenlő és boldog emberek társadalmát nem hozta el.    
 
„Ezért nem hiszünk az egyenlőségben, mert ahhoz le kell rombolni mindent, ami érték, el kell hurcolni mindenkit, aki értéket teremt” – jelentette ki, hozzáfűzve: aki a polgári értékekben hisz, az egyenlőséget téveszmének gondolja.
 
Rogán Antal a legfőbb polgári erényeknek nevezte a tanulást, a tudást és a műveltséget, amelyek ellen – mint mondta – elsőként felléptek a kommunisták. Hozzátette: az értelmiség ad keretet, formát a társadalom szövetének, ezért vitték el a kis nemzetek szinte teljes intelligenciáját. 
 
A politikus az emléknap rendeltetésének nevezte, hogy feltárja az igazságot a múltról, „szembesítsen minket azzal, amikor egy ideológia az emberben lévő rosszra és gonoszra akar építeni, miközben a legnagyobb jót ígéri”
 
Rogán Antal szerint a nyugati világ, ahol az emberek nem tapasztalták meg saját bőrükön a kommunizmus borzalmait, bagatellizálni, relativizálni szeretné a kommunizmus bűneit, ezt azonban „a közép-európaiak nem engedhetik”.
 
Az emlékműnél koszorút helyezett el – mások mellett – Antall Józsefné, a néhai miniszterelnök özvegye, a Gulágokban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány fővédnöke. Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes koszorúját is elhelyezték a Magyar Honvédség díszalakulatának tagjai.
 

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2015. február 26. 08:54
"Ezért nem hiszünk az egyenlőségben, mert ahhoz le kell rombolni mindent, ami érték, el kell hurcolni mindenkit, aki értéket teremt” - gagyog, s ragyog Alany. Ez tömény hülyeség. Az egyenlőség eszméje nem mond ellent az emberi értékek megőrzésének, nem mond ellent az emberi teljesítmények elismerésének. Nem mond ellent a közösséget büszkévé tevő egyéni, vagy kisközösségi értékek létezésének sem. R. A. "...polgári erényeknek nevezte a tanulást, a tudást és a műveltséget, amelyek ellen – mint mondta – elsőként felléptek a kommunisták." - írja-mondja. Ez színtiszta hazugság. A közoktatás, és egyáltalán a tudományos ismeretek általános megismerésének lehetőségét éppen a megelőző rendszer (ami korántsem volt "kommunista") tette általánossá, amit most éppen az orbánrendszer tesz tönkre - a közoktatás, a felsőfokú oktatás, valamint a szakoktatás közösségi (állami) támogatásai csökkentésével, rendszerszintű, és konkrét korlátozásával. „...szembesítsen minket azzal, amikor egy ideológia az emberben lévő rosszra és gonoszra akar építeni, miközben a legnagyobb jót ígéri...” - mondja még. Ez egy tősgyökeres fidesznyiktől különösen álszent kijelentés. Mikor nyilvánvalóan (csak a hülyék nem vették észre), és immár kimondva (immár a hülyéknek is feltűnően) az egyik "ideológus" (GFG) - Orbán teljes támogatottsága önbizalmával - elmondása szerint a politikai ideológia semmiféle tervszerűségre, semmiféle elvre, elméletre, távlatos érdekképviseletre nem épülhet, hanem a következőre: "...Épp a baloldalt jellemzi, hogy olyan elvont, absztrakt síkon beszélnek a problémákról, amelynek nincs köze a valósághoz...", és "...Szemben a baloldali elképzelésekkel, amely tervekben, kormányprogramokban gondolkodik, én úgy vélem, a kormányzás a pillanat uralásának művészete...", ezt mondja:"...Élvezem ezt a beszélgetést, mert mindig visszatérünk egy alapkérdésre. Az ön kérdései abból indulnak ki, hogy hogy a politika intézmények, szabályozott mechanizmusok, személytelen gépezetek világa. Mindennek hivatalosnak, szabályozottnak kell lenni. Szerintem a politika nem így működik. A politika embertan. Embereket kell irányítani. Ha hatalomgyakorló vagyok, el kell érnem, hogy az emberek azt akarják, amit én akarok...” (Mancs 8. sz.) Ezután az agymenés után jön Rogán (alias "Arrogán"...), aki ezt példázza is. De hát csak rá kell nézni a fejére, ami éppen olyan, mint amikor a Pasa Parkban reggelenként gyakorolhatja a nemzeti felemelkedést.
áfonya
2015. február 26. 08:39
Gyurcsány meggazdagodása 1989 után kezdődött mikor az "apró" családba beépült,,benősülés előtt félpanel lakás tulajdonosa volt (25 négyzetméter lakás) kisfutkosó volt .Apró piroska az anyós jóvoltából rázza a rongyot ,sokan hívatkoznak hogy gyf gazdagon került miniszteri székbe ,csak azt felejtik el hogy gyurcsány beépülése az apró familiába már egy évtizeddel előtte történt.Elég idő volt a rendszerváltás után rá. https://internetfigyelo.wordpress.com/2010/07/12/gyurcsany-ferenc-mai-es-korabbi-cegei-erdekeltsegei/
liberálzöld.
2015. február 26. 08:36
Ja! Az egyenlőtlenséghez meg pláne le kell rombolni az értékeket. Ebben nagyon jó a Fidesz! Meg a Rogán is!
áfonya
2015. február 26. 08:23
Gyurcsány meg a többi mszpst nem láttuk a holokauszt megemlékezésen ,HOL KOSZORÚZTAK,ELNÉMULTAK, nem Orbán köpködéséről a megemlékezés ,nagy pofával csak annyit hallottunk (FEBR. 24-ÉN) ezektől a KOMMUNISTA BÁBOKTÓL SOHA TÖBBÉ KOMMUNIZMUST .a NAGY DEMOKRATÁNAK MONDOTT MAGUKAT CSAK POFÁZNAK,HA KORMÁNYRA KERÜLNEK MINDENT ( ellopnának ,van példa rá 2002-2010) ELSZEDNEK A NÉPTŐL KOMMUNISTA MÓDSZERREL. Valaki eltudja képzelni ezt a gyurcsányt demokratának holott abban az"apró" kommunista gyökerű családban él amely az ötvenes években keveselték a kivégzéseket ,melyben a család minden csírája az emberektől elrabolt vagyonában feszeleg meggazdagodott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!