Dúró Dóra: Ne vegzálja a tanárokat a KLIK!

2016. február 19. 13:44

A jobbikos politikus szerint pártállami módszerekkel, működik a KLIK, mert korábban a miskolci Herman Ottó Gimnázium tiltakozásához csatlakozott tantestületeket fenyegették meg, amit pedig Pukli Istvánnal, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatójával tettek, az minden határon túlmegy.

2016. február 19. 13:44

A Jobbik szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) feladata nem az, hogy intézményvezetőket és pedagógusokat vegzáljon, hanem, hogy biztosítsa a normális munkavégzés körülményeit – mondta Dúró Dóra, a kulturális bizottság jobbikos elnöke pénteki sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus szerint „pártállami módszerekkel”, működik a Klik, mert korábban a miskolci Herman Ottó Gimnázium tiltakozásához csatlakozott tantestületeket fenyegették meg, amit pedig Pukli Istvánnal, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatójával tettek, „az minden határon túlmegy”. „Nem az lenne a Kliknek a feladata, hogy az intézményvezetőket, illetve a pedagógusokat vegzálja, hanem, hogy biztosítsa  a normális munkavégzés körülményeit” – jelentette ki Dúró Dóra.  

Kérdésre válaszolva hozzátette: több helyről is érkezett a Jobbikhoz olyan jelzés, hogy megfenyegettek pedagógusokat, így nem csak Pukli Istvánról van szó, hanem egy országos jelenségről. Szintén kérdésre válaszolva elmondta: Pukli István meghívására részt vett a Teleki Blanka Gimnázium 2013-2014-es tanévzáróján, és ezt a látogatást a Klik előzetesen engedélyezte. Dúró Dóra hangsúlyozta: a Jobbik szerint az oktatási tárgyalások során nem lehetnek tabutémák, ugyanakkor a kormány a tankönyvpiac államosítását és a Klik fenntartását is megkérdőjelezhetetlennek tartja.

Kedden az Index arról számolt be, hogy a civil közoktatási platform aznapi alakuló ülésén Pukli István újságíróknak felolvasta a Klik levelét, amely szerint a tankerületi vezető vizsgálatot indított a február 3-án elmaradt tanórák ügyében, és „óriási mennyiségű” dokumentum összegyűjtését kérte tőle párórás határidővel. A Klik szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében visszautasította az igazgató „vádjait”. Azt írták, hogy a gimnázium igazgatója, Pukli István tudatosan félrevezeti a közvéleményt, amikor azt sejteti, hogy a Klik valamiféle nyomásgyakorlás miatt vizsgálja, maradtak-e el indokolatlanul órák február 3-án. A Klik az ügy végére akar járni, mert a diákok érdeke az első, és az iskolában minden mást megelőz – fogalmaztak.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bumburi
2016. február 19. 19:57
Dórika, te most átléptél az MSZP-be ?
Területvédő
2016. február 19. 19:26
Kétségtelen, hogy a Jobbik leggyengébb pontja Túrótorta. De Novák és Vona is kezd szorgosan felzárkózni hozzá.
mawseed
2016. február 19. 17:43
Tudnám, hogyan lesz ebből koalíció?:)))))))
twist
2016. február 19. 17:01
a Jobbik a piperkőc Vona vezetésével a politika nagy átverését csinálta az elmúlt években. Először radikalizmus, cigánybűnözés, gárda, majd amikor Vona és barátai beültek a parlamentbe jó nagy pénzért, átálltak a baloldalra. Ma már egyértelműen az MSZP kottájából játszanak.Amikor Vona a kormányra kerülésről beszél, akkor is hazudik. Esze águkban sincs kormányra kerülni, ezzel a 10% körüli eredménnyel elücsörögnek a parlamentben és nem kell dolgozni, nincs felelősség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!