Republikon Intézet: Budapesten népszerűbb az ellenzék

2017. július 18. 16:43

A Republikon Intézet júliusban végzett budapesti kutatása szerint a fővárosban az ellenzék népszerűsége jóval meghaladja a kormánypártét. A legnépszerűbb budapesti párt azonban így is a Fidesz.

2017. július 18. 16:43

A Republikon Intézet júliusban elvégzett budapesti kutatása szerint a fővárosban jóval meghaladja az ellenzék támogatottsága a kormánypártét.

Arra a kérdésre, hogy minek örülne legjobban a következő választások után, a Fidesz kormányzásának, egy baloldali, liberális pártokból álló koalíciónak, vagy egy Jobbik-kormánynak, az összes budapesti 35 százaléka azt mondta, hogy egy baloldali, liberális kormánynak. Ezzel szemben a Fidesz kormány hatalomon maradását csak 27 százalék szeretné.

A budapesti lakosok 11 százaléka örülne egy Jobbik-kormánynak, míg 26 százalék nem tudott vagy nem akart válaszolni a kérdésre. A pártpreferenciával kapcsolatos kérdésre adott válaszokból kiderül, hogy a baloldali, liberális ellenzék Budapesten is megosztott.Továbbra is az MSZP a legerősebb ellenzéki párt Budapesten, de dominanciája csökkent. 

Az összes budapesti körében a Fidesz 21, az MSZP 10, a Jobbik 7, a DK és a Momentum 5-5, az LMP 4, a MKKP 3, az Együtt, Párbeszéd, a Liberálisok és a MOMA 1-1 százalékon áll, 41 százaléknak pedig nincs pártja.

A biztos szavazó pártválasztók körében a Fidesz 38, az MSZP 16, a Jobbik 11, DK és Momentum 9-9, az LMP 6, a MKKP 4, az Együtt 3, a Párbeszéd 2, a Liberálisok és a MOMA 1-1 százalékon áll.

Az országos kutatások általában azt mutatják, hogy a baloldal elsősorban az idősebb szavazók körében népszerű, de a fiatalok körében nem tud komolyabb támogatást szerezni. Ettől eltérően Budapesten a baloldali, liberális pártok népszerűsége teljesen kiegyensúlyozott, és mindenhol meghaladja a Fidesz támogatottságát. 

Összesen 329 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2017. július 20. 13:38
A ballibsik szeretnék ha Budapest megint vörös rongyokba öltözne?
csurcsányi
2017. július 20. 13:33
Ezek a republikonos felmérések a telefonon már többször meg szakadtak amikor a pártreferencia kiderült,biztos véletlenül.A pinabubus kovácslaci annak idején azt mondta,hogy a választást kell nyerni nem a közvélemény kutatást.Egyébként ha a tegnap esti vízilabda meccsen megkérdeztek volna 800 embert,akkor lehet hogy több párt 1% alatt lett volna.
!Pöpec!
2017. július 19. 11:32
Butapest.
liberálzöld.
2017. július 19. 09:59
"Nem közvéleménykutatást kell nyerni!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!