A Fidesz frakcióvezetőjévé választották Kocsis Mátét

2018. május 03. 14:53

Kocsis Máté nyolcadik kerületi polgármestert választotta frakcióvezetővé a Fidesz. Kocsis elmondta, a célok változatlanok: a keresztény kultúra megőrzése, a külső határok védelme, a teljes foglalkoztatottság és a családok támogatása. Az új frakcióvezető azt is elárulta, kit indítanak helyette a nyolcadik kerüli polgármesteri tisztségért.

2018. május 03. 14:53

Egyhangú döntéssel a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjévé választották Kocsis Mátét a nagyobbik kormánypárt megválasztott képviselői a frakció csütörtöki alakuló ülésén – jelentette be a frakcióvezetői posztról leköszönt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető leendő miniszter Budapesten, sajtótájékoztatón.

Közölte azt is: az Országgyűlés elnökének továbbra is Kövér Lászlót, alelnökének Lezsák Sándort és Jakab Istvánt jelöli a Fidesz-frakció, míg a törvényalkotási bizottság elnökének – aki egyben parlamenti alelnök is – Hende Csabát.

A célok változatlanok: a keresztény kultúra megőrzése, a külső határok védelme, a teljes foglalkoztatottság és a családok támogatása – mondta Kocsis Máté, bejelentve: a Stop Soros törvénycsomag parlamenti tárgyalásának folytatását és a migrációellenes alkotmánymódosítás újbóli Országgyűlés elé terjesztését kéri a Fidesz-frakció.

Kocsis Máté közölte, hogy döntöttek a bizottsági elnöki posztok kormánypárti jelöltjeiről. A külügyi bizottság élére Németh Zsoltot, a gazdasági bizottság elnökének Bánki Eriket, az igazságügyi bizottság elnökének a KDNP-s Vejkey Imrét, a honvédelmi és rendészeti bizottság vezetőjének Kósa Lajost, a nemzeti összetartozás bizottság elnöki posztjára Pánczél Károlyt, a kulturális bizottság élére Pósán Lászlót, az Európa-ügyi bizottság elnökének Hörcsik Richárdot jelölik, a mezőgazdasági bizottságot pedig Font Sándor vezetheti.

Kocsis Máté kérdésre arról is beszámolt, hogy a VIII. kerületi időközi polgármester-választáson, amelyet képviselővé választása miatt kell tartani, Sára Botond alpolgármestert indítják a kormánypártok.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rike
2018. május 04. 00:31
Ez szép. Örülök, hogy a cidesz honorálja a másságot. Smogger is okézná.
szekula
2018. május 03. 20:16
Tán még Fidesz-kamion is lesz a Pride-on idén.
3M..
2018. május 03. 16:26
Daher Pierre migráns képviselő után, berobbant a Fidesz meleg tagozatának képviselője is. Az "ideiglenes" határzárat mikor kezdik el bontani? Szebb Jövőt!
Sulammit
2018. május 03. 16:07
Jó lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!