Először jön Magyarországra George Weigel, II. János Pál amerikai életrajzírója

2018. június 15. 11:05

A budapesti jezsuitáknál tart előadást július 10-én George Weigel amerikai katolikus közéleti személyiség, Szent II. János Pál pápa életrajzírója, az Ethics and Public Policy Center munkatársa.

2018. június 15. 11:05

Magyarországra érkezik George Weigel amerikai katolikus közéleti személyiség, Szent II. János Pál pápa életrajzírója. Weigel a jezsuiták által fenntartott, budapesti Párbeszéd Házában tart előadást 2018. július 10-én, kedd este 19 órakor. 

Weigel a „könnyed katolicizmus” (Catholic Lite) bírálója, mivel szerinte a liberalizált katolicizmus mindenhol haldoklik. Legutóbbi cikkében az írországi abortusz-népszavazást kommentálja. A Mandiner rendszeresen szemlézi írásait. 2017 februárjában interjút is készítettünk vele, amiben arról is beszélt, hogy szerinte Amerikában él, Európában haldoklik a kereszténység.

George Weigel (1951) jelenleg a washingtoni Ethics and Public Policy Center munkatársa. A James Madison Foundation alapító elnöke. A Victims of Communism Memorial Foundation tanácsadó testületének tagja. Weigel gyakran jár Lengyelországban, így érzékeny a közép-európai nézőpontra. A First Things ökumenikus, vallásos közéleti folyóirat állandó publicistája (a lapot konzervatív lapajánlókban is megemlítettük). 17 kötet szerzője, II. János Pál életrajzírója. Háromgyermekes édesapa.

Weigel most is Krakkóból érkezik majd Budapestre, de még sosem járt Magyarországon.

 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2018. június 15. 12:11
Erre az előadásra nagyon kíváncsi leszek. Milyen jó neki, hogy személyesen is ismerhette Szent II. János Pál pápát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!