Zarándokvonat indul a csíksomlyói pápai misére

2019. január 24. 11:53

A pápai misére ezer zarándok utazhat így Magyarországról.

2019. január 24. 11:53

Zarándokvonatot indít Ferenc pápa június 1-jei csíksomlyói szentmiséjére a MÁV-Start Zrt. és a Misszió Tours utazási iroda – közölték a szervezők csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. 

Budai László, a Misszió Tours ügyvezető igazgatója elmondta: június 31-én három városból, Budapestről, Szombathelyről és Miskolcról indulnak vonatok, amelyeket Püspökladányban összekapcsolnak. A zarándokvonat innentől egy 17 kocsiból álló szerelvényként folytatja útját. A vonat másnap reggel ér Csíksomlyóra, ahol a zarándokok részt vesznek Ferenc pápa latin nyelvű szentmiséjén, majd délután visszaindulnak Magyarországra.

 A pápai misére ezer zarándok utazhat így Magyarországról – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2019. január 24. 21:51
Aki hisz, az tudja, hogy milyen nagyon fontos az ember életében az Istenben való hit. Sokan ezt nem értik meg, mert nem nevelkedtek olyan környezetben, olyan hagyományban, ami istenhívővé tette volna. Az az ember aki hisz Istenben, soha nincs egyedül, soha nincs a segítség reménye nélkül és lelkében rend uralkodik. Könnyebb megmagyarázni Isten létét, mint Isten nem létét - tudományosan is. A pápalátogatásnak óriási jelentősége van Erdélyre és Magyarországra nézve is. A Sátán mindig kész a káoszra és a pusztításra és minden tévelygőt vagy ateistát azonnal hatalmába kerít. Az ilyen elveszett ember vagy a Sátán katonája lesz anélkül, hogy ő tudatában lenne ennek. Az ilyennek a célja a rombolás, a nihil, a rend megszüntetése és a káosz létrehozása. Jobb hinni, mint kételkedni.
ellenforradalmár
2019. január 24. 15:25
Ennek a katolikus pápának elég zsidó feje van...
Zsozsó
2019. január 24. 15:11
Hét, nem nagyon érdekel őfelsége. Szimplán jezsuita.
afterall33
2019. január 24. 15:03
A pápa egy héttel a búcsú előtt érkezik Csíksomlyóra. Ez nem jön rosszul az ottani turizmusnak, ahol sok az itthoni érdekeltség... Többet időzik majd sok zarándok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!