Migrációkutató Intézet: A muszlim szavazók döntő többsége a baloldali pártokat preferálja

2019. február 19. 12:14

A muszlim szavazók döntő többsége a baloldali pártokat preferálta brit, francia és belga adatok alapján – derül ki a Migrációkutató Intézet legújabb tanulmányából.

2019. február 19. 12:14

Brit, francia és belga adatok alapján az elmúlt évek meghatározó választásain a muszlim szavazók döntő többsége a baloldali pártokat preferálta – derül ki a Migrációkutató Intézet legújabb tanulmányából. Az intézet az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, brit adatok szerint a politikai aktivitást vállaló muszlimok többsége szintúgy a baloldali pártok sorait erősíti. Ez szemben áll a progresszív pártok szekuláris értékrendjével, hiszen az erősen vallásos muszlim politikusok többsége progresszív pártokban politizál – tették hozzá.

Ismertették, a nyugat-európai baloldali pártok a szavazatmaximalizálás érdekében határozott taktikákat – muszlim jelöltek indítása, erősen vallásos közösségi vezetők megnyerése – alkalmaznak a muszlim szavazatok megszerzésére, ezek pedig saját szempontjaikat tekintve eredményesnek tűnnek.

Kitértek arra is: a brit baloldal a muszlim szavazók megnyerésével párhuzamosan egyre erősebben Izrael-kritikus, alkalmanként nyíltan antiszemita retorikát is alkalmazott. A közlemény szerint ez különösen jellemző a Munkáspárt vezető alakjaira és bevándorló hátterű politikusaira.

A párt elnöke, Jeremy Corbyn nem tudott megnyugtató magyarázatot adni az antiszemitizmus pártján belüli jelenlétére. Részben ennek köszönhető, hogy friss felmérések szerint a brit zsidóság döntő többsége antiszemitának tekinti Corbynt – közölték.

(MTI) 

 

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2019. február 20. 09:18
Rádiót hallgatom ,elhangzik hogy a nyugati tőkés országokban a zsidó üldözés mértéktelen amióta a betolakodókat befogadták .... ..100 zsidó sírt meggyaláztak összetörtek,, elsőként Angliát említette ...... És akkor a nyugat mutogat megbélyegzi a magyarokat... hazánkban a zsidók békében reneszánszukat élik ,na ezeket Brüsszelben oda kéne mondogatni ... Ide jön ez a Timmermans a rasszista ballibsikkel szövetkezik akik zsidó gyűlölők....... Egész európai unió nem más mint Európa felszámolására létre hozott arra szövetkezet látszat demokrácia.... Európát humánus demokrácia mázban tetszelgő kommunisták számolják fel .
Aerion
2019. február 20. 09:15
… A muszlim szavazók döntő többsége a baloldali pártokat preferálja … Amig létre nem hozzák a saját pártjaikat, és nem lesznek elegen ahhoz, hogy saját tartomány vezetőik legyenek, végül átvegyék az ország irányítását. A bolsevisták számítása a mohamedánok szavazati támogatására olyan rövidtávú, mint amilyen az eszük. Csak az a baj, hogy amit ezek a vadállatok főznek, a mi tokunkon akarják lenyomkodni, csak hogy ők még pár évig nyugodtan lophassanak. Fel kell számolni ezt a társaságot az elsőtől az utolsóig, ha nem tesszük, holnap, és már csakugyan a történelmi holnap, mert kurva közel van - ők ölnek meg minket, és mindent, ami nekünk valaha számított, vagy számítani fog. Európa európai jövőjét, a fehér ember kultúráját, nemzeteit, értékeit, hagyományait és vallását. Mindent.
Vakfolt
2019. február 20. 08:05
Ostoba balhibbantak azt hiszik, hogy majd a muszlimok lesznek az ő bázisuk, szemben a saját népükkel, ezért elősegítik a muszlimok beáramlását. Csakhogy amikor már a muszlimok elegen lesznek, akkor úgy dobják őket a szemétbe, ahogy az árulókat szokták. Persze libikék abban reménykednek, hogy ez hosszú folyamat lesz és az ő életükben még ez nem következik be, de az a szomorú, hogy be fog és nem egyszerűen csak kiszorítják őket a hatalomból.. a buzikat ugyanis megkövezik.
IV. Fawkes
2019. február 20. 07:45
Aztán állampolgárság nélkül mitől lenne szavazatuk? A sokgenerációs pakik Angliában meg persze hogy munkáspártiak.. Amúgy érdekes módon Bajorországban abban az időben, amikor még valóban odatelepült és dolgozó emberek alkották ezt a réteget, nem pedig menekültnek álcázott szerencselovagok és terroristák, jellemző volt, hogy az állampolgárságot kapott egykori török, macedón, bosnyák gyári melós (netán mérnök) a CSU-ra szavazott, mert a vallás különbözőségétől eltekintve az az értékrend állt közelebb hozzájuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!