Hernádi Zsolt: A régión kívül is versenyképessé szeretnék tenni a Corvinust

2019. április 25. 09:42

A versenyképesség azt jelenti, hogy a legtehetségesebb diákok és oktatók a Corvinust választják, és nem külföldre mennek, valamint a legnagyobb vállalatok is erről az egyetemről vesznek fel frissdiplomásokat.

2019. április 25. 09:42

A Budapesti Corvinus Egyetem jelenleg Magyarország legjobb felsőfokú gazdálkodási tanulmányokat nyújtó intézménye, de a cél, hogy a modellváltás után az országon és a régión kívül is versenyképessé váljon – mondta a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója, a Maecenas Universitas Corvini Alapítvány leendő kuratóriumi elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Hernádi Zsolt kiemelte, a versenyképesség azt jelenti, hogy a legtehetségesebb diákok és oktatók a Corvinust választják, és nem külföldre mennek, valamint a legnagyobb vállalatok is erről az egyetemről vesznek fel frissdiplomásokat.

A leendő kuratóriumi elnök szólt arról is, hogy az alapítványi fenntartásnál kiszámíthatóbb a működés, mert hosszabb távra lehet tervezni: az államinál például egyéves költségvetéssel lehet kalkulálni.

Hernádi Zsolt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, az egyetem mintegy 400 milliárd forintos vagyonnal gazdálkodhat a rendelkezésére bocsátott ingatlanoknak, valamint a Mol Nyrt. és a Richter Nyrt. 10-10 százalékos részvénypakettjének köszönhetően.

A részvények hozama „többé-kevésbé garantáltan” fedezi majd az eddigi működési költségeket, „a mérleg tehát semleges” – tette hozzá a Maecenas Universitas Corvini Alapítvány kuratóriumi elnökének felkért Mol-vezető.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2019. április 25. 10:53
Klasszikus egyetem lesz. Ez nagyon fáj klarifarinak Bukjon Orbán Viktor amiért szetcsapta. Marx Károly közgazdaságtudományi egyetemet. Lehet hogy Horvátország jövendő POLITIKUS palánták ide fognak járni. Tanulni Hernádi Zsolttol!
kunfia
2019. április 25. 09:58
Ez a Hernádi mindenhez is ért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!