Bangóné: Nem igaz, hogy a tanévkezdés évről évre kisebb terhet jelent

2019. augusztus 24. 15:05

A szocialista politikus szerint az MSZP-s önkormányzatok mindent megtesznek a családok terheinek csökkentéséért.

2019. augusztus 24. 15:05

Az ellenzéki vezetésű települések ahogy eddig, úgy az októberi önkormányzati választások után is jelentős támogatást nyújtanak a családoknak a tanévkezdéshez – mondta Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s parlamenti képviselő szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. Az ellenzéki politikus kifejtette, a szocialista irányítással működő önkormányzatok mindent megtesznek azért, hogy a családoknak kisebb terhet jelentsen a gyermekek beiskolázása, amit például különböző cafeteria- és tanszercsomagokkal támogatnak.

Bangóné Borbély Ildikó szerint nem igaz a kormány azon állítása, hogy a tanévkezdés évről évre kisebb terhet jelent a családoknak. Ezt bizonyítja, hogy a kabinet megszüntette az iskolakezdést segítő cafeteria-szolgáltatásokat – fűzte hozzá. Az MSZP képviselője megismételte azon korábbi követelésüket, hogy a kormánynak augusztusban dupla családi pótlékkal is támogatnia kellene a gyermekek iskolakezdését. Bangóné Borbély Ildikó az ellenzéki választási összefogás nehézségeire vonatkozó kérdésre azt mondta, nem a Fidesz leváltását szolgálja, aki nem támogatja a legszélesebb körű ellenzéki együttműködést. 

A Fidesz később közleményben reagált: „Ha a szocialistákon és a többi ellenzékin múlt volna, akkor a tanévkezdésre készülő gyermekes családokon sokkal nagyobb teher lenne.  Az ellenzék ugyanis nem támogatta sem a családi adókedvezmény emelését, sem az ingyenes gyermekétkeztetésre, sem az ingyenes tankönyv programra fordított összegek emelését. A kormány támogatásának köszönhetően ebben a tanévben is hatszázezer gyermek étkezik ingyen vagy kedvezményesen, és több mint egymillió diák kap ingyen tankönyvcsomagot. 2010 óta két és félszeresére emeltük a gyermekes családok, több mint duplájára emeltük az ingyenes tankönyvprogram, és megháromszoroztuk az ingyenes gyermekétkeztetés költségvetési támogatását.

(MTI/MTI-OS)

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. augusztus 26. 18:27
Dehogy nem, a terhesnek botmixerrel kisebb terhet jelent. Cseka Tka szerint.
kiss.istvan770
2019. augusztus 25. 11:03
HP & BL.
tailor
2019. augusztus 25. 09:52
ezzel a névvel már nehéz lesz …
tevevanegypupu
2019. augusztus 25. 08:50
Ez a nő olyan agresszíven buta, hogy kétségbeejtő. Hogyhogy nem látják a szocialisták, hogy vele inkább veszítenek mint nyernek..persze gondolom vannak hívei..hasonlóan agresszív százkilós volt elvtársnők..és pocakos, zoknis-szandálos, rövidnadrágos elvtársak söröspalackkal hadonászva..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!