Jobbik: Miért támogat oligarchákat a kormány?

2019. december 17. 18:40

Azonnali kérdések órája a parlamentben.

2019. december 17. 18:40

Az interpellációk során a termőföldekről, a fogyasztóvédelemről is beszéltek a képviselők az Országgyűlés keddi rendkívüli ülésén. A képviselők ezt követően áttértek az azonnali kérdések és válaszok órájára.

Jobbik: Miért támogat oligarchákat a kormány?

Magyar Zoltán (Jobbik) szerint azzal, hogy állami földeket kedvezményes áron bérelhetnek „oligarchák”, őket támogatja a kormány, a tisztességes szereplőknek pedig behozhatatlan hátrányt okoz. A kedvezményezettek a piaci ár feléért, harmadáért bérelhetnek földeket – tette hozzá.

Úgy vélte, ezeken a földeken olyan programokat indíthattak volna, amelyekkel a vidéken maradást segíthették volna, de nem családi gazdálkodók vagy fiatal gazdák kapták meg ezeket.

Nagy István agrárminiszter hangsúlyozta: a képviselő összekeveri a 2010 előtti és utáni időszakot, a 2010 előtt hátsó irodákban kötött szerződések valóban terhes örökséget jelentenek, és azokban egyoldalúan nem módosítható a haszonbérleti díj. A tárcavezető a képviselő szavait minden valóságalapot nélkülöző vádaskodásnak minősítette.

Magyar Zoltán nem fogadta el a miniszter válaszát, a parlament azonban 115 igen szavazattal – 27 nem és 1 tartózkodás mellett – elfogadta.

KDNP: Nagyobb feladat hárul a fogyasztóvédelemre az ünnepek előtt

Földi László (KDNP) közölte: pár nap múlva karácsony, hatalmas roham várható az üzletekben, ezért a fogyasztóvédelemre is nagyobb feladat hárul. A leggyakoribb árucikkeket – így a fényfüzéreket, dekorációkat – minden évben fokozottan ellenőrzik, hogy a biztonsági előírásoknak nem megfelelő termékek kikerüljenek a forgalomból – mondta. Hozzátette: az internetes vásárlásokat is kiemelten kell figyelni.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára kiemelte: a fogyasztóvédelem határozott és eredményes fellépése jelzi, hogy az emberek oldalán áll. A cél, hogy csak biztonságos, az előírásoknak megfelelő termékekkel találkozzanak az emberek a kiskereskedelmi forgalomban, ezért folyamatosak az ellenőrzések – mondta. Kitért rá: a fogyasztóvédelem ott van a leglátogatottabb üzletekben, vásárokban, és ellenőrzik a webáruházakat is. A képviselő elfogadta a miniszter válaszát.

Jobbik: Mit tesz a kormány az iskolai erőszak visszaszorítása érdekében?

Ander Balázs (Jobbik) azonnali kérdésében azt kérdezte, mit tesz a kormány az iskolai erőszak visszaszorítása érdekében. Kifejtette, az elmúlt időszakban több eset is arról tanúskodik, hogy Magyarországon is terjed az iskolai agresszió. Példaként említette, hogy a napokban egy Győri gimnázium diákja leszúrta tanárnőjét.

Nagy István agrárminiszter válaszában kijelentette, a magyar kormány minden erőszakos cselekedetet a leghatározottabban elítél, így a győri esetet is teljeséggel elfogadhatatlannak tartja. Hangsúlyozta, az oktatásnak és nevelésnek óriási felelőssége van, sokkal nagyobb odafigyelésre van szükség a hasonló bűncselekmények megelőzésére.

Ander Balázs erre reagálva úgy fogalmazott, a kormánynak nem űrhajóst kellene küldeni az űrbe, hanem például iskolai pszichológusokat és szociálpedagógusokat a megfelelő tanintézményekbe. Nagy István viszonválaszában megvédte a kabinet űrprogramját, hangsúlyozva, hogy a diákoknak igenis szükségük van olyan személyekre, akikre hősként tekinthetnek és jó útra terelik őket.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2019. december 18. 12:38
Hát..., nem azért, amiért ti a multiknak nyaló komcsifattyakat támogatjátok. Meg..., nem is azért, amiért a pártotokat (pont idejében) amerikaisan megtolták.
brabant89
2019. december 17. 21:55
Mert az oligarchák támogatják az Orbán családot.
cosadi
2019. december 17. 21:09
https://mooxi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
zakar zoltán béla
2019. december 17. 21:07
nmnbvcxvbnmnbvcvbnmnbvc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!