Maruzsa: Minden területen javult a magyar diákok teljesítménye

2019. december 03. 10:57

Magyarország eredménye megközelíti a világ legfejlettebb országait tömörítő OECD átlagát – emelte ki az államtitkár.

2019. december 03. 10:57

Minden területen - szövegértésben, matematikában és a természettudományokban is – javult a 15 éves magyar tanulók teljesítménye a legújabb PISA-felmérés szerint – mondta Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Az államtitkár kiemelte: Magyarország eredménye megközelíti a világ legfejlettebb országait tömörítő OECD átlagát. Szintén pozitívumként értékelte, hogy a családi háttér miatti különbségek egyre kisebb szerepet játszanak a hazai diákok teljesítményében, kevesebb az iskolai hiányzás és a magyar tanulók 68 százaléka nyilatkozott úgy, hogy elégedett az életével. 

 Maruzsa Zoltán szerint a javuló tendenciák mögött ott állnak a köznevelésben elindított fejlesztések, az állami felelősségvállalás az iskolák fenntartásáért, a pedagógusokat, a gyermekes családokat és az iskoláztatást segítő kormányzati intézkedések.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karácsony Szilvi
2019. december 03. 12:32
Most eszembe jutott, hogy pár évvel ezelőtt több felsőoktatási intézmény hallgatói szóvá tették, hogy oktatóik a régi elvtársi gondolatokkal kampányolnak a régi rendszer mellett. Egy ideig beszéltek erről, aztán csend, nagy csend lett. Vajon miért lett csend a dolog körül?
Karácsony Szilvi
2019. december 03. 12:23
A legnagyobb gond, hogy a ma oktatók diplomájukat 2010 előtt szerezték. Beléjük -zömmel- beleégett a marxista pedagógia és aszerint, azon elveket követve tanítanak ma is. A tanárokat képzők szinte teljes egészében a feketeöves elvtársak és utódaik. Szomorú, hogy ezek a tanárok nem minden idejüket, minden energiájukat nem a jövő nemzedék képzésével foglalkoznak hanem oktatás helyett tüntetnek, sztrájkolnak. Ezelőtt évtizedekkel, évszázadokkal is a tanárok a "nemzet napszámosai" voltak, de -lehet, hogy tájékozatlan vagyok- mintha nem olvastam volna a tanárok tüntetéséről,sztrájkáról. Ez egy új módi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!