Címlap: Négy kihívója lesz Orbánnak?

2020. február 04. 12:11

A Hír TV műsorában az is elhangzott, hogy miért van késésben az ellenzék egy jelölt felépítéséhez.

2020. február 04. 12:11

Egy brit gazdasági hetilap, az Economist szerint a Gyurcsány-házaspár mellett Donáth Anna és Karácsony Gergely lesz a magyar kormányfő egyik kihívója 2022-ben, azonban egy itthon politizáló nő sem került fel arra – jelentette ki M. Dobos Marianne, a műsor házigazdája. Vajon miért? – tette hozzá. A kérdésre elsőként Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője válaszolt, aki szerint nagy meglepetés, hogy a Momentum részéről nem a pártelnök vagy Cseh Katalin lesz a kormányfő „ellenfele” a napilap szerint, hanem Donáth Anna.

Kroó Zita, az Origó munkatársa azonban úgy véli, hogy sem Cseh Katalin, sem Donáth Anna, sem Dobrev Klára nem fog visszatérni, hiszen van kint „egy zsíros állásuk”. Hozzáteszi: talán egy olyan jelölt, mint amilyen Falus Ferenc volt korábban, jót tenne az ellenzéknek, mert akkor „legalább szórakoznánk is a '22-es választáson”. Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlap szerzője úgy vélte, hogy komoly jelentkezőt a The Economist sem mutatott fel, „ha lenne Orbán Viktornak potens kihívója, róla már beszélnének”.

A folytatásban Kroó Zita úgy vélte, hogy taktikailag jó lenne nőt indítani Orbán ellen, de szerinte ahhoz, hogy esélye is legyen, már el kellett volna valakit felépíteni. „Utolsó pillanatban, utolsó évben építeni valakit az nagy hiba.” Párkányi Eszter szerint ha lesz is közös jelölt, akkor az Dobrev Klára lesz. Jobbágyi Zsófia később arról is beszélt, hogy nem hiába van 2010 óta hatalmon Orbán Viktor, hiszen nincs olyan ember az ellenzéki térfélen, aki felvenné vele a versenyt, „emberileg is”.

A műsorban szó volt még az új NAT-ról is. Ezzel kapcsolatban elhangzott: az a többek által kritikaként elhangzott kijelentés, hogy nemzeti, keresztényi és identitásformáló az új alaptanterv, nem probléma, hiszen „végre nincsen véka alá rejtve, hogy magyarok vagyunk, és a magyarság ezt jelenti”, tehát ezt értékként jeleníti meg.

(Mandiner)

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kopa
2020. február 14. 02:25
Gyurcsány Házaspárt
Akitlosz
2020. február 05. 22:40
"Négy kihívója lesz Orbánnak?" Igen. Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan.
Kriszta67
2020. február 05. 07:41
Donáth Anna mint miniszterelnök-jelölt! Anyám borogass. Esetleg még Anettkát megkerteshetnék, hátha neki is lenne kedve a kihíváshoz.
zakar zoltán béla
2020. február 04. 17:51
stb
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!