Az IKSZ a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésének támogatására hív fel

2020. március 05. 18:02

Egymillió aláírást kellene összegyűjteni.

2020. március 05. 18:02

„Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) támogatja a Székely Nemzeti Tanács által indított kezdeményezést a nemzeti régiók védelme érdekében” – közölte Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, a szervezet elnöke csütörtökön az MTI-vel.

Nacsa Lőrinc rámutatott: a kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió hozzon létre uniós szintű szabályozást a szülőföldjükön élő, őshonos európai kisebbségek jogainak védelmére. Rendkívül fontosnak tartják, hogy az Európai Unió védelmet és erőforrásokat biztosítson a területén élő nemzeti közösségek számára, hogy azok a szülőföldjükön megőrizhessék identitásukat, nyelvüket, kultúrájukat – hangsúlyozta az ifjúsági szervezet elnöke a közleményében.

Hozzátette: a nemzeti kisebbségek nagy mértékben hozzájárulnak Európa nyelvi, kulturális sokszínűségéhez, amely értéket a következő száz évben is meg kell őrizni. Jelezte: a kezdeményezést tagjaik között, barátaik, ismerőseik körében is terjeszteni fogják, a helyi szervezetek pedig a lehető legtöbb aláírást próbálják összegyűjteni.  Arra kérnek minden fiatalt, hogy az őshonos nemzeti kisebbségek érdekében írja alá a kezdeményezést a nemzetiregiok.eu oldalán – írta a KDNP-s politikus.

(MTI)

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BossN
2020. március 08. 11:51
A nyugat Európai magyarok között kellene kampanyolni mert csak 2 országban jött eddig össze az előírt aláírásszám. 7 országból kell összehozni az 1 millió aláírást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!