Cáfolja az EMMI a Népszava írását: van elég lélegeztetőgép a Szent Lászlóban és a Korányiban

2020. szeptember 17. 20:05

A Népszava csütörtök reggel azt közölte, hogy a két intézményben a „lélegeztető kapacitása betelt”.

2020. szeptember 17. 20:05

Nem telt be a lélegeztetőgép-kapacitás sem a Szent László kórházban, sem a Korányiban – reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma a csütörtökön megjelent sajtóhírekre reagálva.

A Népszava írásában csütörtök reggel azt közölte: „A lapunk birtokába került levél szerint a Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a »lélegeztető kapacitása betelt«.” A hírt a Portfólió és az Index is lehozta.

A hírre a HVG publicistája, Hont András így reagált„a valódi hír az, hogy a magyar egészségügynek vagy a normál üzemmenet is gondot okoz, vagy hogy az esetleges megnövekedő terhelés miatti felkészülés állítja megoldhatatlan feladat elé a rendszert. Bármelyik is az igaz, lényegesebb információ, mint a napi fertőzésszám.”

Az Emmi közleményben cáfolta a sajtóban terjengő hírt: „Sem a Szent László kórházakban nem telt be a lélegeztető-kapacitás. Ahogyan a magyar egészségügyben, úgy ebben a két intézményben is minden személyi és tárgyi feltétel adott a betegek folyamatos ellátásához” – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-vel.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2020. szeptember 18. 07:38
sajnos ez a cáfolósdi nem jó taktika, ez rá fog égni a rendszerre. Még akkor is, ha nyilvánvalóan nem igaz egyetlen részlete sem a történetnek, hiszen az egész országban van 21 beteg lélegeztetőgépen, Battonyától Nemesmedvesig. Nyilvánvaló, hogy egyetlen kórházban sem telik be a kapacitás országosan 21 lélegeztetettnél, ahogy nyilvánvalóan nem lehet országosan 21 lélegeztetett mellett olyan COVID-betegek ápolására kijelölt kórház sem, ahol hiány van szakképzett személyzetből. Szarrá kell perelni őket.
Agricola
2020. szeptember 18. 07:26
Ne higgy a Népszavának, ne hallgass rája, Hazug a szája, bármit is mond!
Zsolt75
2020. szeptember 18. 06:54
A függetlenobjektív sajtó két erőssége: a weyerbélázás, meg az athinázás.
Gregorius
2020. szeptember 17. 21:30
Megnéztem most az Indexet, arról írnak, hogy a szintén Covidosokat is kezelő Szent János Kh. is segítséget kér, nem műszereket, hanem személyzetet, mert abból állnak rosszul. Állítólag megkeresték a kórházat. ( Most akkor mi van az Index-szel?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!