Nézőpont: A magyarok 78 százaléka egyetért az iskolák újranyitásával

2020. szeptember 01. 08:22

Ilyen szintű ellenvélemény nélküli társadalmi egyetértés korábban még a migráció elutasítása kapcsán sem alakult ki a magyar társadalomban – mutat rá az intézet.

2020. szeptember 01. 08:22
null

A tanév kezdetekor pártpreferenciától függetlenül széles társadalmi egyetértés alakult ki az iskolák újranyitásáról és a tankönyvek ingyenessé tételéről – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb, reprezentatív kutatásából. Mint elemzésükben írják, ilyen szintű ellenvélemény nélküli társadalmi egyetértés korábban még a migráció elutasítása vagy a rezsicsökkentés lépései kapcsán sem alakult ki a magyar társadalomban.

A magyarok 78 százaléka egyetért az iskolák újranyitásával – derül ki a Nézőpont Intézet iskolaügyben a Magyar Nemzet számára készített kutatásából. Azt, hogy „szeptembertől egyelőre nem digitálisan, hanem hagyományos módon, az iskolába be­járva folytatódik a tanítás” a kormánypártiak 85, a baloldallal szimpatizálók hetven százaléka nevezte „jó döntésnek”, és csak nyolc, illetve 24 százalékuk vélte ennek ellenkezőjét. A Nézőpont Intézet a kutatáshoz készített elemzésében rámutat: a világot sok tekintetben másként látó emberek között a kormány döntésével való egyetértés mutatkozik, amely a demográfiai szempontok szerint is általánosnak mondható – egyedül az iskolapadra még frissen emlékező, harminc év alatti korosztályban és a jobb digitális infrastruktúrával rendelkező budapestiek körében kisebb az iskolanyitással való egyetértés, de ezekben a csoportokban is a túlnyomó többség – hatvan, illetve hetven százalék – támogatja a kormány döntését.

Ennél is nagyobb a társadalmi egyetértés a kormány ingyenes tankönyveket biztosító programja mellett – derül ki a kutatásból. A magyarok 95 százaléka jó döntésnek tartja, hogy szeptembertől minden diák ingyenesen kapja meg a tankönyveket, és csupán négy százalék gondolja ennek ellenkezőjét. Még a bevallottan a baloldali ellenzékkel szimpatizáló válaszadók 89 százaléka is a kormány pártján áll ebben a kérdésben, amely egyben azt is mutatja, hogy a baloldal szervezési és tartalmi kritikái nem foglalkoztatják a magyarokat – állapítja meg a Nézőpont.

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agrippa
2020. szeptember 01. 14:40
Nem ártana, ha ebben a félévben nem a szülőknek kellene elvégeznie a tanárok munkáját, akik közül szép számmal mindössze arra bírták felhasználni a karantént, hogy fitogtatva saját vélt "nélkülözhetetlenségüket" értelmetlen feladatokkal terheljék túl a családokat, a szülőkre testálva saját munkájukat. De azért utána megkapták a fél milliós jattot.
Megtalálta
2020. szeptember 01. 10:51
A libsik szerint rossz döntés, ergo jó döntés.
Európai téridő
2020. szeptember 01. 10:21
"Buiztos helyről" tudom én is, hogy a végén már a gyerekek is be akartak menni a suliba, pl. találkozni a barátaikkal, barátnőikkel. A videobeszélgetés csak satnya pótlék volt.
matematikus
2020. szeptember 01. 09:46
Van rá sok száz szemtanú...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!