Sikerpropagandát indított Karácsony Gergely

2020. október 03. 10:29

A főpolgármester szombaton a Facebook-oldalán a szociális intézkedések bemutatásával kezdte az évértékelést.

2020. október 03. 10:29

Az elmúlt év intézkedéseit, sikereit mutatja be Karácsony Gergely a következő napokban, ugyanis október 13-án lesz egy éve, hogy főpolgármesternek választották. A főpolgármester szombaton a Facebook-oldalán a szociális intézkedések bemutatásával kezdte az értékelést.

Az intézkedések között említette, hogy ingyenessé tették a BKV-bérletet az álláskeresőknek.

Hajléktalanok és idősek

Többlettámogatást adtak az idősotthonoknak és a hajléktalanellátásnak, bővítették a hajléktalan embereket ellátó szálláshelyeket, a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet idején pedig több mint félmillió adag ételt biztosítottak ingyenesen a budapesti szociális intézményekben élőknek – írta.

Tudatta: megalakult a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács és a Fővárosi Idősügyi Tanács, valamint létrehozták a Fővárosi Álláskeresési Irodát.

Járványhelyzet

Emellett a járvány okozta gazdasági problémákra fókuszáló megállapodást kötöttek a munkájukat elvesztő állampolgárok és a közvetlenül érintett mikro-, kis- és középvállalkozások segítésére. A járványügyi védekezésben dolgozók gyermekeinek és más rászorulóknak ingyenes nyári táborozási lehetőséget biztosítottak, és tízezer forinttal támogatták a fővárosi gyerekek nappali táborozását – olvasható a bejegyzésben.

Amikről feltehetően nem fog megemlékezni Karácsony:

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a BKK nem csupán a Lánchíd-projekttel csúszik, de valamiért az egy éve beszerzett korszerű CAF villamosokat sem állította még forgalomba. Korróziós probléma vagy a fékrendszerrel van baj, esetleg presztízsharcok állnak a háttérben? A felvetett kérdésekre a BKK nem volt hajlandó válaszolni, a cég sajtóosztálya egy hét gondolkodási idő után közölte, hogy érjük be azzal a közleménnyel, amit a témával kapcsolatban már kiadtak, ez viszont nem sok mindent árul el.

Érdekes eset volt szeptemberben, amikor a főpolgármester azokkal a XV. kerületi zajvédőfalakkal büszkélkedett, amelyek fejlesztésének érdemi része Tarlós István főpolgármesterségének idejére esett, a forrásokat pedig a 2019-es fővárosi költségvetésből biztosították rá. Karácsony az átadáson kiemelte, hogy a XV. kerület „vesztese volt Tarlós István kilenc évének”, és hogy baloldali szövetségeseivel ők törlesztik „azt az adósságot, amellyel a főváros vezetése tartozik a kerületieknek”.

A Magyar Nemzet megkeresésére Lehoczki Ádám, a XV. kerületi Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy Karácsony Gergely és Rákospalota DK-s polgármestere, Németh Angéla sem támogatta annak idején a fejlesztést.

(MTI)

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. október 04. 15:39
Karácsony sikeresen bedugította a körutak forgalmát, és nagy sikerrel a lépésben pöfögő autók jó alaposan növelték a a budapesti légszennyezést, és ezzel növelték az ott élők "elszívóképességét"... /vagy inkább a szivató képességüket... de ház ők akarták... mert nem voltak eléggé szivatva.../
Dobrevne
2020. október 04. 06:54
Ok ez egy fél oldal lesz az ingyenes bpi lapokban, de mit írnak a maradék 3 és félre?
Kristály
2020. október 04. 05:02
Kb. 100.000.000 ft ba kerültél az országnak a 40 személyes bagázsoddal. Te büszke lehetsz rá ,de az ország meg sírhat.
Bukik a Zorbán
2020. október 03. 19:54
KerGeri teljesen alkalmatlan. Semennyire sem érdekli a város, egy ócska bolsevista forradalmár, aki alávaló politikai lázálmait erőszakolja a városra. Népnevelni akar, az új, bolsevista embertípust akarja kialakítani. Szóval, ez hülye...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!