Ünnepi szentmiséket és istentiszteleteket tartanak az egyházi vezetők

2020. december 25. 08:00

Valamennyi szertartáson kötelező a maszk viselése és a távolságtartás.

2020. december 25. 08:00
null

Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetői Esztergomban és Budapesten tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek 10 óra 30 perckor az esztergomi bazilikában mutat be ünnepi szentmisét.

Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke délelőtt 10 órakor úrvacsorával egybekötött istentiszteleten hirdet igét Budapesten, a Budahegyvidéki református templomban, a szertartást a Kossuth rádió élőben közvetíti. Az istentiszteleten a koronavírusjárvány miatt korlátozott számban, előzetes regisztráció után vehetnek részt a hívek.

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke délelőtt 10 órakor az óbudai evangélikus templomban tart úrvacsorás istentiszteletet, amely 11 órától a Duna televízióban is megnézhető. Az evangélikus püspök karácsony másnapján a Budavári Evangélikus Gyülekezet Bécsi kapu téri templomában hirdet igét 11 órától. Az evangélikus istentiszteletekre szintén regisztrálniuk kellett a híveknek. 

Valamennyi szertartáson kötelező a maszk viselése és a távolságtartás.

(MTI)

(Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Attila)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fekete Ló
2020. december 26. 08:23
Ne menj teológusnak. De gondolkodónak se.
Menhetten
2020. december 25. 17:59
Olvasom Erdő Péter bíboros-érsek nyilatkozatát, és kezd körvonalazódni előttem a ner keresztény Magyarországa. Azt mondja többek között Erdő, hogy: ha pedig sikerül végre megtalálni a vírus ellenszerét, az is a teremtő Isten ajándéka lesz, aki képessé tett bennünket erre. Vizsgáljuk meg azért a többi opciót is. Tegyük fel, nem sikerül megtalálni a vírus ellenszerét. Az vajon kinek lesz az ajándéka? Vagy nem lett volna-e könnyebb dolga esetleg a teremtő Istennek, ha nem is sóz a nyakunkba ilyen nyavalyát? Akkor most nem kellene bíbelődnünk mindenféle ellenszerek megtalálásával. de ki a fasz ajándékozott meg bennünket ezzel a vírussal? Soros György? Gyurcsány Ferenc? az Isten tagadó liberális ateisták? A melegek? A zsidók, vagy a cigányok? Hogy van az, hogy minden jó Istentől ered, de ahogy Moldova írta : szarnak bajnak nincs gazdája. Talán ezért tudta a felcsúti messiás is azt a kinyilatkozást tenni, hogy a kormánynak semmi köze nincs a kialakult helyzethez. Persze orbán nem gondolta, hogy a vírus leszarja a kormány rendkívüli felhatalmazását, és ha úgy tartja úri kedve, akkor nyolc percenként elszólít egyet közülünk. Vagy mi lett volna, ha a teremtő Isten, konzultál erről a vírushelyzetről Orbán Viktorral? Vagy fordítva... Nm ismerem most az alá-fölé rendeltségi viszonyokat, hogy kinek kell egy ilyen konzultációt kezdeményezni? És végül nem értem Erdő Pétert sem. ő még nem hallott arról, hogy merjünk nagyot álmodni? Vagy különben miért mondta, hogy :bár a közösségi média a templominál elevenebb, könnyedebb kommunikációt tesz lehetővé, a papok ne adják magamutogatásra, bohóckodásra a fejüket?
jóska és a muszlim hímivarsejtek
2020. december 25. 14:26
Jóskáéknál milyen lehetett a szenteste? Keresztény? Meghitt? Szeretet? Tisztelet? Vagy simán fasza de abból is valami méretes?
még fokozza
2020. december 25. 08:20
Istent kísérteni annyit jelent: kipróbálni, milyen messze mehet el az ember, mielőtt az Úr büntetését magára vonja. Azzal is Istent kísértjük, ha szükségtelenül nagy veszélynek tesszük ki magunkat. A Sátán megkísértette az Urat, amikor felszólította, hogy ugorjon le a templom párkányáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!