Ezt gondolják a lengyelek rólunk, magyarokról

2021. január 14. 17:39

2021. január 14. 17:39
null

Lengyel, magyar, két jó barát? Vajon mit tudnak rólunk, milyennek látnak minket lengyel barátaink? Ezeket a kérdéseket tette fel nekik Nizalowski Dorottya, a Wacław Felczak Alapítvány Ifjú Nagykövete. Érdekes válaszok születtek!

Megtudhatjuk például, hogy a lengyelek szerint a magyarok nagyon vendégszeretőek, kreatívak és szeretetteljesek, országunk pedig többek között a borról és természetesen a paprikáról híres. Ha érdekli a többi, íme a videó:

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felvidéki MAGYAR
2021. január 19. 12:15
Mindez örvendetes, igaz és jómagam is szeretem a lengyeleket, leginkább őket az összes szláv eredetű nép közül! 3 szláv nép létezik, akikkel soha nem volt gondunk, és akiknek NINCS a zászlójukban kék szín: lengyel, bolgár és belorusz. Ezekkel talán soha nem is volt gondunk... DE! Tudjátok, hogy melyik ország írta alá ELSŐKÉNT A TRIANONI GYALÁZATOT? És tartozik azóta is nekünk 23 (ha jól emlékszem) településel?? A rossz hír az, hogy LENGYELORSZÁG! Nem vitát akarok nyitni, csak a tények ugyebár makacs dolgok! Én római katolikus vagyok. Emlékeztek még, amikor II. János Pál pápa, aki ugyebár lengyel ember volt, Romániába látogatott? Na kiket nem látogatott meg abban a lopott országban? Hát igen! A székelyeket és a csángókat, pedig ott CSAK ŐK RÓMAI KATOLIKUSOK! Az ortodox románokat látogatta meg! Csíksomlyó nem ért neki annyit, hogy elmegy oda és a Somlyó hegy oldalában tart egy szentmisét?! Egy millió zarándok lett volna ott, ami 100%! Mégegyszer mondom, szeretem őket és kell nekünk a lengyelek barátsága ebben az iszlamizálódó Európában, de amit leírtam, nehezen támadható! Ennek ellenére remélem, jóváteszik és vissza is adják, ami a miénk! Elég nagy az ő országuk a magyar falvak nélkül is...
gyaloggos
2021. január 15. 09:07
AZ az igazság, hogy a Szovjetunió idején őket zsigerelték ki leginkább, meg Katyn, szóval ezért az a nagy, ma még elháríthatatlannak tűnő orosz-ellenesség, illetve tartanak is attól, hogy esetleg megint "orosz gyarmat" lehetnek!
kizökkentidő
2021. január 15. 08:23
Tablókép a Magyar uralkodókról A tabló megtalálható : Lengyelország , Czestochowa , Jasna Góra 5m magasan (lépcsőházban) https://www.youtube.com/watch?v=nAKVAYpiOmc
Búvár Kund
2021. január 15. 08:07
2003-ban voltam Krakkóban és Chrozowban(tuti rosszul írtam) egy legyel-magyar focimeccsen. Egész nap Krakkóban mászkáltunk, magyar mezben, magyar sállal a nyakunkba. Kb minden 3. lengyel odajött, beszélgezést kezdeményezett, mosolygott ránk.. bementünk vagy 3-4 kocsmába is, az első kör mindenütt igyen volt, a többi körz meg vmelyik lengyel vendég fizette.. :-) Persze mindenki a legyel,magyar két jóbarátra akart bennünket lengyelül tanítani, mi meg őket magyarul:-D Mire este a meccsre értünk haver eléggé kiütötte magát, be sm engedték a biztonságiak, de a jegyét letépték. Erre a Wisla Krakkó ultrái körbevették ls besodorták maguk között! Remek emberek! A meccsen amikor a magyar himnusz jött volna, egy hölgy tört magyarsággal bemondta, hogy sajnos technikai okok miatt nem tudják lejátszani, ezért kérik a magyar szurkolókat, hogy lnekeljék el a magyar himnuszt... Erre síri csend lett a stadionban, kb 60 ezer néző volt.. és 5-6 ezer magyar elénekelte a himnuszt, és 55 ezer lengyelt tapsolt nekünk. Nagyon sok városban voltam európában válogatott meccsen sehol sem taosolták meg a himnuszunkat, hanem mindenütt végig fütyülték, fújjolták..! Hozzáteszem a magyar és a lengyel válogatott nagyon jó viszonyt ápol. A 2016-os eb alatt a románok rettegtek, hogy a két tábor összeáll és agyonveri a román szurkolókat :-D A lengyelek is gyűlölik őket vmiért...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!