A Magyar Katolikus Egyház is a járványra való tekintettel döntött a húsvéti szertartásokról

2021. március 26. 16:45

Csak egyházmegyei rendelkezésekkel összhangban végezhetők római katolikus húsvéti szertartások.

2021. március 26. 16:45
null

Március 5-én azt közölték: a katolikus templomokat továbbra sem zárják be, nyilvános istentiszteleteket is lehet tartani, de a megyés püspökök felmentést adnak a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól. Az MKPK pénteki közleményében azt írta: a járványügyi szakemberek véleményére és a járvány továbbra is intenzív, harmadik hullámára tekintettel,

visszavonásig megerősítik a korábbi, március 5-ei rendelkezésükben foglaltakat, amelyek ennél fogva a húsvéti ünnepek idején is érvényesek. 

Oldalaikon a tömegtájékoztatási eszközök segítségével követhető szertartásokról folyamatos tájékoztatást adnak – tették hozzá. „Segítő szeretettel figyeljünk egymásra, különösképpen veszélyeztetettebb embertársainkra” – fogalmaztak, hozzátéve: „az ünnepi időszakban imádságainkat ajánljuk fel a járvány érintettjeiért”.

(MTI)

Címlapkép: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia. Fotó: MTI/Filep István

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2021. március 27. 07:43
Á, Veres püspök úr..az egyház jelenlegi primadonnája..
pemete jakab
2021. március 26. 23:23
Mi a közös az egyházban és Orbánban? Az egyiknek nyája van, a másiknak birkái.
fatman
2021. március 26. 22:30
Sztem már nem kell bezárni a templomokat... Az idősek közt már sokan be vannak oltva.. .
péterx
2021. március 26. 21:27
Sokat segítenek az online misék, továbbá, hogy a szabadban lehet gyóntatni, illetve áldoztatni. Így is nagyon hiányzik azonban a közösségi-egyházi dimenzó. Mindenesetre, ez a nyomasztó helyzet sem tart örökké, hamarosan visszatérhetünk a normál állapotokhoz, s ez a remény lélektanilag más most erőforrás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!