Országos tiszti főorvos: egyre jobban durvul a járvány

2021. március 10. 13:41

Müller Cecília azt kéri, regisztráljanak az idősek az oltásra.

2021. március 10. 13:41
null

Az idősek oltását kérik elsősorban a háziorvosoktól a héten – mondta az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán.

Müller Cecília közölte, a betegséget bárki elkaphatja, de az idősek mégis csak magas kockázatot hordoznak. Megjegyezte, szeretnének végezni a regisztrált 80 éven felüliek oltásával, ahol ez már megtörtént, a háziorvosok visszafelé haladva, még mindig az idős korosztály tagjainak adják be a vakcinát. Ehhez regisztrálniuk kell azoknak az időseknek, akik ezt még nem tették meg, hiszen a háziorvos csak így értesülhet oltakozási igényükről – mondta.

Az országos tiszti főorvos hangsúlyozta, hogy a járvány harmadik hullámának „nagyon meredeken felszálló ágában vagyunk”: 123 691 az aktív fertőzöttek száma, és minden eddiginél többen, 8348-an szorulnak kórházi ellátásra a koronavírus miatt, 10 százalékukat lélegeztetni kell.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. március 10. 21:58
Sok egybites csakazértse jelöli be, hogy kér tájékoztatást, mert neki nincs szüksége kormánypropagandára. Utána csodálkozik, ha nem kap, tájékoztatást.
Kriszta67
2021. március 10. 18:42
https://metropol.hu/aktualis/felfedezes-egy-fejtetu-elleni-gyogyszer-legyengitheti-a-koronavirus-tuneteit-240469/?utm_source=hirstart&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator Édes istenem , dr Merényi Attila orvos, Tóth Sándor virológus 11 hónapja könyörögnek mindenkinek aki számít, hogy vessék be az ivermectint. Viktor, ebben kellett volna élen járni!
Nuttika
2021. március 10. 18:00
Egy két kommentet olvasni borzalmas. A Mamám regisztrált levélben is, online Apámmal is és nagyon várta az oltást. Ki se engedtük a házból, mert féltettük. Várta az oltást, már naponta mondtam, kiket oltanak most. És csak napokon múlt. Nem volt még nyolcvan, de a betegsége miatt előbbre került. De már későn. Apámmal együtt mentek a kórházba, úgy győzködtem a Mamát, hogy kell neki a kórház. Apám hazajött. Ő sajnos már nem. Apám már lassan 2 hete itt van, még nincs 60, de vannak tartós mellékhatásai a covidnak. Vegyétek komolyan ezt az alattomos vírust, mert nem játék. Nagyon nem. Senkinek se kívánom azt a fájdalmat, amin most a átmegy a családunk.
gonterl
2021. március 10. 17:10
Az idős korosztály tagjainak regisztrálniuk kell, hiszen a háziorvos csak így értesülhet oltakozási igényükről – mondta. Ez így nem igaz. Én a háziorvos asszisztensénél oltásra jelentkeztem, de nem regisztráltam, így nem is oltottak be. Felvetődött bennem a kérdés, hogy mi a fontos? A regisztráció, vagy az oltás? A tapasztaltak alapján a regisztráció mellett döntöttem. Mivel regisztrálni továbbra sem akarok, így tudomásul veszem, hogy az oltás elmaradása miatt meg kell várnom a nyájimmunitás védelmét, ha megérem. Ha nem, akkor pár évvel tovább leszek halott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!