Hiller István miniszterként még elismerőn beszélt a kínai egyetemekről

2021. április 27. 09:26

2009 októberében rendezték meg hazánkban a Kínai–Magyar Rektori Fórumot, amelynek kísérőeseménye volt egy oktatási vásár számos ismert kínai egyetem részvételével.

2021. április 27. 09:26
null

A balliberális politikusok kormányon még egészen másként vélekedtek a Fudanról és a többi kínai egyetemről, mint most, számol be a Magyar Nemzet. A lap felidézi, hogy Mészáros Tamás, a Corvinus Egyetem akkori rektora (2003–2011) egy delegációval több kínai felsőoktatási intézményt – többek között a Renmin, a Peking és a Fudan egyetemet – is felkeresett, hogy erősítsék a stratégiai partneri kapcsolatokat velük.

2009 októberében rendezték meg hazánkban a Kínai–Magyar Rektori Fórumot, amelynek kísérőeseménye volt egy oktatási vásár számos ismert kínai egyetem részvételével. A fórumon Hiller István akkori oktatási és kulturális miniszter a kapcsolatok erősítését és további együttműködést szorgalmazott Kínával az oktatás és a kultúra területén. A ma is aktív szocialista politikus hangsúlyozta: az elmúlt években nemcsak a gazdaság, hanem az oktatás és a kultúra területén is új távlatok nyíltak a két ország között.

Az MTI akkori tudósításában az is olvasható, hogy a fórummal egy időben a Corvinus Egyetem aulájában mintegy harminc kínai felsőoktatási intézmény mutatta be csere- és ösztöndíjprogramját az érdeklődőknek.

Fotó: Hiller István oktatási és kulturális miniszter 2009. október 26-án üdvözli Kao Csient (Gao Jian), Kína budapesti nagykövetét a Kínai-Magyar Rektori Fórumon a Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épületében. Balra Mészáros Tamás, az egyetem rektora.MTI Fotó: Beliczay László

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. május 06. 10:09
meert ők voltak hatalmon!
PPK
2021. április 27. 12:05
Miért nem lehet néhány meggyőző érvvel megindokolni, hogy miért van szükségünk egy félezermilliárdos egyetemre? Ki tanít majd ott, ki jár majd oda? Ha Magyarországon működik egy kínai egyetem, az hogyan emeli a felsőoktatás színvonalát?
kunfia
2021. április 27. 11:23
Tehát,ha jól értem,Hiller nem azt propagálta Hiller anno,hogy vegyünk fel a kínaiaktól 550milliárd kölcsönt... Jó,értem én,hogy az Orbán-család mindig éhes...De miért nem mennek el dolgozni?
Aegopolis.
2021. április 27. 10:49
A faszkivan az ilyen cikkektől. Az, hogy "stratégiai partneri kapcsolat", meg "csere- és ösztöndíjprogram" qrvára nem ugyanaz, mint 500 milliárdos államadósságot vállalni, hogy építsünk nekik egyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!