Zacher szerint nagy ára lesz a terasznyitásnak

2021. április 26. 09:02

„Ennek nem holnap, holnapután lesz meg a böjtje, hanem egy-két hét múlva érzi meg az egészségügy. Remélem, tévedek. Remélem, nem lesz igazam” – fogalmazott a főorvos.

2021. április 26. 09:02
null

„A terasznyitás utáni rajzásra annyit tudok mondani: mi, egészségügyi dolgozók ott leszünk a betegágy mellett, beadjuk a megfelelő gyógyszereket, mindent megteszünk majd az emberek életéért” nyilatkozta az Indexnek Zacher Gábor, a hatvani kórház főorvosa.

Felelőtlenségek az újranyitás körül

Mint ismert, szombaton érvénybe lépett az újranyitásnak az egyik első lépése, amelynek értelmében a vendéglátóhelyiségek teraszai kinyithattak. Ennek hatására a bezártságból kiszabaduló emberek emberek ellepték a vendéglátóhelyek kiülős részeit.

Zacher Gábor a látottak alapján aggodalmát fejezete ki. „Nagyon nagy fokú felelőtlenségre, hihetetlen fegyelmezetlenségre vall, amit szombaton és vasárnap láthattunk.

– fogalmazott a főorvos.

Nem elég csak egy oltás

A toxikológus kitért a lakosság beoltottságának a helyzetére. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy egy oltás után még nincsen meg a beoltott szervezetében a megfelelő védelem. Kiemelte, hogy az csak a második oltást követő 14 nap alatt alakulhat ki. „Kezelünk olyan betegeket, akik a második oltásuk után kerültek kórházba. Tény, hogy lélegeztetőgépre nem kerültek, tehát valóban nem olyan súlyos a betegség lefolyása. Azonban a fertőzést az első és a második oltás után is el lehet kapni, át lehet adni” – emelte ki Zacher.

Az orvos azonban hozzátette, hogy már javul a helyzet a kórházakban. Ennek ellenére és ettől függetlenül kéri viszont, hogy mindenki tartsa meg a járványhelyzethez szükséges megfelelő elővigyázatosságot.

Kép forrása: MTI/Mohai Balázs

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2021. április 26. 17:06
celebf...
KBA98
2021. április 26. 15:40
Zacher szereptévesztésben van! Valamikor orvos lett, aztán celeb - elég fröcsögő! Nem tudja befogni a száját, pedig senki nem kérdezte őt. Talán egy kis önmérséklet nem ártana, vagy ugorjon át pl. Németországba ott most elég nagy zárlat jön. Ha pedig annyira elégedetlen, akkor hagyatkozzon Fletó szavaira, ha még felsejlik valami a régi időknől!
retsag
2021. április 26. 15:06
Én a tömeget akkor is kerülöm, ha nincs járvány. Ezek szerint van, aki még járvány idején is keresi. Valóban nagy ama bizonyos állatkert.
realista
2021. április 26. 14:10
Orbán hazardírozik, és dupla, vagy semmit játszik. mondván hogy helyzet a mostaninál már sokkal rosszabb nem nagyon lehet, viszont, ha bejön a nyitás a helyzet romlása nélkül, akkor büszkélkedhet vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!