Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A virológus elmondta, hogyan kerülhetjük el a negyedik hullámot

2021. május 31. 13:37

Rusvai Miklós a Kossuth rádióban elmondta, mennyire hatékony a kínai vakcina és ismertette, mi kell ahhoz, hogy elkerüljük, hogy a járvány ismételten berobbanjon.

2021. május 31. 13:37
null

Minél többen oltatják be magukat a koronavírus ellen, annál kisebb az esélye a negyedik hullám kialakulásának – közölte Rusvai Miklós virológus hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A szakember rámutatott arra, hogy akik nincsenek beoltva, veszélyeztetik a beoltottakat is azzal, hogy új mutánsokat hordozhatnak. Nyáron három hónapos szünet lesz a vírus terjedésében - vélekedett Rusvai Miklós, aki szerint ezt az időt ki kell használni az immunizálásra. 

A virológus beszélt arról is, hogy a Sinopharm-vakcina teljes dokumentációjában nem volt újdonság. Az, hogy az oltóanyag hatékony és biztonságos, eddig sem volt kétséges - hangsúlyozta. Az indiai mutánsról azt mondta, hogy jobb a terjedőképessége, mint a brit mutánsnak. Rusvai Miklós szerint ezt az bizonyítja, hogy az Egyesült Királyságban az új esetek 70 százalékát az indiai variáns okozza.

(MTI) 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2021. június 01. 14:04
A jelenlegi vírusimport miatt soha nem lesz vége a járványnak Magyarországon,A határok tárva-nyitva a kóborlók meg hozzák viszik a halált.Az oltások ezekkel a katyvaszokkal még inkább olaj a tűzre.Mellesleg 7milliárd embert beoltani egyszerűen lehetetlen.Az oltogatások miatt egyre több és veszélyesebb koronavírus mutáns keletkezik ennek következtében pedig megállíthatatlan a járvány.A teendő teljes határzár és hatósági szelektív karantén,teszt-teszt-teszt! Ki kell zárni a fertőzőek és az egészséges emberek találkozásának még a lehetőségét is.A járvány gócokat izolálni mindenütt.Ha nem lépik meg ezeket a lépéseket 50- 100000 is lehet a halálos áldozatok száma év végére.
balsors
2021. május 31. 21:26
Szerintem meg az egészségügyet a normális működésre vissza kell állítani, az oltásellenesek otthon is meg tudnak pusztulni, ne terheljék az egészségügyet mint a Szerbeknél, ahol 99%-ban oltatlanok töltötték meg a kórházakat.
gonterl
2021. május 31. 19:21
Nekem, az oltás ellen semmi kifogásom. A regisztrációt ellenzem. Mivel nem regisztrálok, így be sem oltanak. Lehet, hogy mások is hasonló cipőben járnak. A hozzám hasonlók azt kérdezik, hogy mi a fontosabb, oltakozni, vagy regisztrálni? Én a háziorvos asszisztensnőjének jeleztem, hogy kész vagyok beoltatni magam bármelyik vakcinával. Később azt mondta, hogy csak akkor olthatnak be, ha előtte regisztrálok. Mivel én a regisztrációt, az elrendelő szűklátókörűségének tekintem, így a nyájimmunitás védelmére hagyatkozom. Ha kénytelen leszek alulról szagolni az ibolyát, ezért a kénytelenségért, a regisztrációt elrendelőt tartom felelősnek.
Zsaturnuzs
2021. május 31. 18:04
A tudósok ezerszer elmondhatják, leírhatják, hogy az mRNS alapú vakcináknak semmi köze a DNS-hez, nem lesz semmi hatása. Ha az oltások hosszú távon sem okoznak olyan bajokat, amilyenekkel most riogatnak az oltásellenesek, még akkor is ragaszkodnak majd ahhoz, hogy a következő generációkban mutatkozik meg majd a vakcinák okozta DNS-károsodás... A többi vakcinánál is kialakult a legendárium: csimpánzvírus, magzati sejtek, higany van bennük, az oltottak terjesztik a vírust, meddőséget okoznak a vakcinák és autizmust, sőt, allergiát, megtámadják a várandós nőkben fejlődő magzatot, szoptató anyákból átkerülnek a csecsemőbe és megbetegíti őket, sok a halott a beoltottak között... Az igazi szakértőket és azokat, akik ki merték mondani az igazat, elhallgattatják, törlik a netről vagy megölték. Az orvosok hazudnak, a patológusokat és boncmestereket mind lefizették a vakcinagyártók, akiket amúgy is csak a profit érdekel, akár emberéletek árán is. 100 beoltottból 17 meghal. Nem igaz, mert 30-40%-os a halálozási arány a beoltottaknál. Az erős immunrendszer megvéd a vírus ellen + pálinka + szauna. Gargalizálj fertőtlenítőkkel. Nincs is járvány. A COVID csak egy súlyos náthát okoz. Szerbiában meghalt valaki az oltás miatt. Nem igaz, Szlovákiában haltak meg, többen is. Hogyan tudtak x hónap alatt kifejleszteni oltásokat, he? Mellékhatások! Hosszú távú mellékhatások! Bill Gates aljas tervei! Az orosz vakcina szar, a kínai ócska, a többi meg kapitalista. A vakcinákban chip is van, adatokat gyűjt rólad, tudni fogják, kaptál-e oltást. KÉSZ PANOPTIKUM. HA VALAKI 2020 ELŐTT MESÉLT VOLNA ILYENEKET, KINEVETEM. 2021-BEN ÉRTELMES, FELNŐTT EMBEREK, AKIK AMÚGY ELÉG TÁJÉKOZOTTAK A VILÁG DOLGAIBAN, BÁRMIT ELHISZNEK, HA JÓL HANGZIK. DIPLOMÁSOK ÉPPÚGY, MINT A TÖBBIEK, A KÉPZETTSÉG ALIG HAT AZ OSTOBASÁGRA. AZ ÉRVEK MÉG KEVÉSBÉ. Maszk, távolságtartás, kézmosás, vakcina. Ezekkel legyőzhetnénk a COVID-ot. JÖNNEK MÉG JÁRVÁNYOK, ÉS NEM A VÍRUSOK LESZNEK A LEGVESZÉLYESEBBEK, HANEM A KRETÉNEK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!