Szélesítené a fegyverviselési jogot a Mi Hazánk

2021. július 23. 17:32

A párt Csehországot tekinti példának a kérdésben.

2021. július 23. 17:32
null

Szélesítené a fegyverviselési lehetőségeket a Mi Hazánk mert, mint ahogy Novák Előd, a párt alelnöke fogalmaz: 

a bűnözők úgyis megszerzik a fegyvereiket, de a védekezéshez már jogszabálymódosítás kell.”

A párt Csehország példáját idézi, mint bejegyzésükben olvasható, az Európai Unió fegyvertartási korlátozására válaszul bekerült a cseh alkotmányba, hogy az ország állampolgárainak joguk van fegyverrel védelmezniük saját és más emberek életét. A Facebookon közzétett közleményben azt írják: Csehország egy 10,7 milliós ország, ahol „szinte mindenkinek van fegyvertartási jogosultsága, mintegy 310 ezren élnek is vele”.

A Mi Hazánk könnyítené a fegyverviselést:

  • A fegyveres testületek tagjai számára szolgálati időn kívül
  • Az önkéntes tartalékos honvédeknek
  • A sportlövőknek

A párt bejegyzésében azzal érvel: „az önvédelmi fegyverek viselésének könnyítése közbiztonsági érdek is, hiszen a támadók kiiktatásával ártatlan áldozatokat menthetünk meg”.

Nyitókép: Sputnik / AFP. Illusztráció.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2021. július 24. 16:42
Akkor ez mit akar jelenteni szerinted?? "Elfelejtetted felsorolni az ilyen peldakat Csehorszagbol, Slovakiabol, Austriabol, Svajcbol, Finnorszagbol."
Aureliusz
2021. július 24. 11:37
Elég nagy kakiban lehetnek, ha a Le az adók 75%-ával Párttól nyúlják le az ötleteket (lezárásellenesek lettek, most meg fegyvertartás-pártiak)
flesh ripper
2021. július 23. 23:38
Nem hinném, hogy kell... Sok év fegyveres szolgálat után.
Kanmacska
2021. július 23. 21:33
Fekete lőporos, hatlövetű pisztolyt (pl. Colt) bármikor vásárolhatsz. Mint a vadnyugaton. Elég hatásos. Igaz, 100 ezer fölött árulják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!