A Magyar Posta cáfolja a Jobbik állítását a postabezárásokról

2021. augusztus 09. 18:18

A Jobbik alelnöke, Dudás Róbert azt állítja, hogy 800 fiókot tervez a Posta bezárni, a Posta közleményben cáfolja az állításokat.

2021. augusztus 09. 18:18
null

A Magyar Posta nem tervez postabezárást, jelenleg nincs olyan átszervezés a társaságnál, ami miatt csökkenne a posták száma – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel közleményben. A Magyar Posta Zrt. ezzel Dudás Róbert, a Jobbik alelnökének kijelentésére reagált, miután a politikus nyolcszáz kistelepülési posta bezárását jelentő átszervezésről beszélt hétfői sajtótájékoztatóján. A társaság közleményében cáfolta, hogy tömegével tervezne postabezárásokat, ezt megalapozatlan rémhírnek nevezte.

A Magyar Posta nem tervez postabezárást, a postai szolgáltatások pedig országosan széles körben elérhetők"

– hangsúlyozták.

Tájékoztatásukban emlékeztettek arra, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint a Magyar Posta minden 1000 fő feletti településen köteles állandó postahelyet működtetni. A társaság nem csupán megfelel ennek a jogszabálynak, hanem jóval azt meghaladóan működtet postákat országszerte – szögezték le.

Megjegyezték: egyes esetekben előfordulhat, hogy a Magyar Posta szándéka ellenére változtatni kell egy posta elérhetőségén vagy működésén, ilyen esetben mindig időben értesíti az érintett önkormányzatot, és egyeztet a megoldási lehetőségekről, figyelembe véve a lakossági igényeket is.

(MTI)

Nyitókép: Magyar Posta Facebook

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2021. augusztus 10. 09:47
A nyilvánvaló és szembesített hazugságoktól nagyobb lesz a támogatottság, vagy ez csak az lmbt csapat fajtalan örömszerző játéka?
Dr. Grünfeld Ráhel
2021. augusztus 09. 21:43
A falu meghaladott dolog, menjenek a városba lakni inkább, ahol van munka, így csak a közszolgáltásokat teszik nagyon gazdaságtalanná az avitt, extenzív életformához való csökönyös ragaszkodással.
LPJ53
2021. augusztus 09. 20:49
Az ausztriai falvakban már 10 éve megszűnt a posta,helyette a vendéglők,panzók működtetik.A főnök két sör közt felveszi a könyvelt küldeményt.
patkánynak sem nevezhető férgek
2021. augusztus 09. 20:21
Sebaj, Jákob mindjárt jön, hogy ő intézte el, hogy ne legyen egy posta se bezárva. .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!