Kövesse velünk élőben a pápai szentmisét!

2021. szeptember 12. 10:50

A szertartás 11:30-kor kezdődött Budapesten, a Hősök terén.

2021. szeptember 12. 10:50
null

Ferenc pápa ma reggel érkezett meg Budapestre, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére. Ferenc pápát katonai tiszteletadás mellett egyházi és állami delegáció fogadta, élükön Michael August Blume apostoli nunciussal, Erdő Péter bíborossal, esztergom-budapesti érsekkel, Veres Andrással, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökével.

Magyar részről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Erdő Péter bíboros, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, valamint Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára fogadta a pápát. 

A katolikus egyházfő a repülőtérről személygépkocsival a Szépművészeti Múzeumba indult. A pápa a múzeumban találkozott Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, majd a magyar püspöki kar tagjaival, végül a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a magyarországi zsidó szervezetek delegációjával.

Ezt követően Erdő Péter bíboros kíséretében, a pápamobilon utazva találkozott a magyar hívekkel a Hősök terén. Az eucharisztikus kongresszus záró szentmiséje fél 12-kor kezdődik.

Nyitókép: DUNATV

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2021. szeptember 12. 19:57
Felemelő volt. A szervezés minden szempontból professzionális, díszlet is, a 2000 fős kórus pedig egyenesen mennyei! Köszönjük! https://www.youtube.com/watch?v=zDw86TtTyt0&t=13685s
annamanna
2021. szeptember 12. 14:25
Na szép. Végigbámultam az egészet, és lemaradtam Ferencről. Mettől meddig volt? Az nem lehet, hogy valami teljesen mást néztem.... de Ferenc pápát sajnos egyáltalán nem láttam. (Közben rájöttem - nagy ügyesen végignéztem a tegnapi közvetítést, hát mindegy, nekem ennyi jutott a pápából :))))
Sanyikám
2021. szeptember 12. 13:20
Európa Szívének Közepe Városából........
Paskai
2021. szeptember 12. 13:15
Őszentsége mintha unná már ezt a road show-t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!