Karácsony Gergely szerint a Corvinus a hibás, hogy őt alkalmazta

2021. szeptember 15. 14:16

A főpolgármester szerint hülyeség, hogy azért vette fel az egyetem protekcióval, mert Gyurcsány Ferenc tanácsadója volt, más jogviszonyban egyébként is taníthatott volna.

2021. szeptember 15. 14:16
null

Karácsony Gergely továbbra sem ismeri el a felelősségét abban, hogy jogtalanul tanított tanársegédként és adjunktusként a Corvinus Egyetemen, ehelyett az oktatási intézményt hibáztatja. Szombaton szivárgott ki az Oktatási Hivatal jelentése, miszerint harminckét oktató foglalkoztatását vették górcső alá a revizorok, ám csupán a főpolgármester esetében találtak szabálytalanságokat: 

hiányzott a nyelvvizsga vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevél. 

A szabályzat szerint az adjunktusi kinevezési feltételek között pedig rögzíteni kellett volna, hogy három éven belül létesítsen doktorjelölti jogviszonyt, ellenkező esetben felmentik állásából. Ez azonban a határidőig nem történt meg. Később, 2014. augusztus 31-én Karácsony maga kezdeményezte a jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetését.

A tanársegédek foglalkoztatásáról a tanszékvezetők döntöttek

Felmerült a gyanú, hogy Karácsony protekcióval került be az intézménybe, amelynek a rektora a baloldali kapcsolatokkal rendelkező Mészáros Tamás volt akkoriban. Mészáros azonban azt állította a Magyar Nemzetnek, hogy neki fogalma sem volt arról, hogy Karácsony ott dolgozik, amit egyébként ma már szégyell is. Kijelentette, 1500 oktatója volt akkor az egyetemnek, mindenkit nem ismerhetett, azt mondta, a tanársegédek foglalkoztatásáról a tanszékvezetők döntöttek. 

Karácsony a botrány kirobbanása után Facebook-posztban azt írta, „csatasorba állították a közigazgatást, hogy legyen muníció az ellenem folytatott lejáratáshoz”. Egyet sajnál, hogy „a nagy lejárató akciójukkal, aminek én vagyok a célpontja,

akiknek semmi közük ahhoz, hogy Orbánék tőlem féltik – helyesen – a hatalmukat”. Egyébként pedig büszke arra a közel 10 évre, amelyet oktatóként töltött a Corvinuson, büszke a tanítványaira, a közösen végzett tudományos munkára.

A Mediaworks Hírcentrumnak egy videós riportban azt mondta Karácsony, hogy aláírta a munkaszerződését és rendesen elvégezte a feladatát. Erre megkérdezte a riporter, hogy azt állítja-e, jogosan tanított a Corvinuson. A főpolgármester azt válaszolta, hogy nem ezt állítja.

A főpolgármester nem ismerte el, hogy jogtalan előnyhöz jutott

A szentendrei utcafórumon is utolérte a Hírcentrum Karácsonyt. A riporter arról faggatta, miért kivételezhettek vele a Corvinuson. Az MSZP/Párbeszéd miniszterelnökjelöltje, szerint ő már tisztességgel válaszolt ezekre a kérdésekre, a továbbiakban a forduljanak a Corvinushoz és a volt főnökéhez, Lánczi Andráshoz. Az újságíró azonban visszakérdezett, hogy azért kivételezhettek vele, mert Gyurcsány Ferenc tanácsadója volt. „Jaj Istenem, hagyjuk már ezt a hülyeséget” – felelte.

Karácsony azt sem ismerte el, hogy jogosulatlan előnyökhöz jutott. Azzal érvelt, hogy egyetemen tanítani nettó 100 ezer forintért, az nem számít jogosulatlan előnynek,

egyetemi tanársegédként ugyanazt a fizetést kapta, mint amit óraadóként kapott volna.

Kijelentette, az ember nem azért tanít egyetemen Magyarországon, hogy ebből bármilyen előnye van, hanem mert szeret tanítani. S az sem igaz, hogy nem taníthatott volna, állította. Megtehette volna, csak más jogi viszonyok között.

S közölte, hogy az Oktatási Hivatal az egyetemet vizsgálta, nem őt, és megállapította, hogy az intézmény tévedett és hibázott, ezért az egyetemet kellene kérdezni. Kis színesként pedig még sértegette a riportert, hogy meg van őrülve, és csak a hülyeségeit hangoztatja.

(Fotó: Videa.hu)

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pista6
2021. szeptember 21. 18:03
Ezzel be is ismerte a csalást! Geli ideje lemondani és eltakarodni a közéletből te undorító hazug nagyképű patkány!
Pista6
2021. szeptember 17. 18:07
Megint nem jol fogalmazol Geli. Nem a hatalmukat féltik tőled, hanem az országot. Legyalulnád ugyanúgy ahogy Budapestet.
BobbyBacsi
2021. szeptember 16. 19:41
Hajjaj ..bele szarúnk a saját ágyunkba Kariratyi..már egyértelműen párt irányítás során jutottál odáig mint Pelikán elvtárs...szerencsétlen nem akart..hibát hibára halmozott.. de csak felfele..de ekkora politikai öngyilkosságot..böszme óta nem láttam..és nem is akarok(kivétel a moslék)
orygabor
2021. szeptember 16. 08:18
Micsoda szaralak! Belerúg abba, aki segített neki, pedig alkalmatlan volt rá!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!