Szentmise és gyertyás körmenet az eucharisztikus kongresszus szombati programjában

2021. szeptember 11. 07:09

A kongresszus margitszigeti családi napján, az Alsó-Nagyréten két színpadon lesznek programok, továbbá 70 sátorban mutatkoznak be a szerzetesrendek, katolikus közösségek, lelkiségi mozgalmak.

2021. szeptember 11. 07:09
null

Szentmisét és gyertyás körmenetet tartanak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) részeként szombaton Budapesten, emellett családi nap várja az érdeklődőket előadásokkal, koncertekkel, beszélgetésekkel a Margitszigeten. A kora esti ünnepi szentmisét Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mutatja be a Kossuth téren. A szentmise előtt beszédet mond I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka. A szentmise végén a hívek gyertyás menetben vonulnak a Hősök terére.

A kongresszus margitszigeti családi napján, az Alsó-Nagyréten két színpadon lesznek programok, továbbá 70 sátorban mutatkoznak be a szerzetesrendek, katolikus közösségek, lelkiségi mozgalmak. Fellép mások mellett Szalóki Ági előadóművész, Lackfi János költő, Mező Misi és az Euchariszt Együttes, a Kaláka Együttes és az Irish Coffee zenekar. A sátrakban kerekasztal-beszélgetések, előadások, gyónási lehetőség, kézműves és interaktív foglalkozások várják a résztvevőket.

Az esemény végén a résztvevők Székely János szombathelyi megyés püspök vezetésével vonulnak majd az esti ünnepi szentmise helyszínére, a Kossuth térre.

(MTI)

(Fotó: Résztvevők hallgatják Jom Szu Dzsung Andrew bíboros, szöuli érsek A keresztények helyzete Koreában című előadását az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson (NEK) a budapesti Hungexpón 2021. szeptember 10-én. MTI/Bruzák Noémi)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2021. szeptember 11. 20:41
A menet támadást, a jövet visszavonulást jellemez. A migránsok jönnek, menni nem akarnak.
olajfa1
2021. szeptember 11. 09:51
Megható lesz a gyertyás körmenet! Az mindig sokáig emlékezetes lesz a résztvevőknek. Sok évvel ezelött én a Máriazell-i körmenetben vettem részt. Örök emlék marad. Az időjárás kedvező lesz!
apika2
2021. szeptember 11. 09:36
Sikerült olyan címet adni a cikknek, hogy meg se nyissa senki aki nem kőkatolikus. Ha a címben a családi nappal kezdték volna, talán jobb lett volna.. Esetleg, hogy koncertek és családi nap a katolikusok nagy ünnepén...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!